Hlavní obsah

Ovečkin si spletl ráno s večerem. Za trest musel vynechat zápas se San Jose

Washington

Bylo to celkem překvapení, když na soupisce Washingtonu pro úterní utkání NHL proti San Jose chyběl kapitán mužstva Alexandr Ovečkin. Kouč Capitals Barry Trotz po utkání nechtěl poodhalit pravý důvod a novinářům sdělil, že jde o osobní problémy kanonýra. O den později ale vše vysvětlil sám ruský hokejista. Kvůli špatně nařízenému budíku prošvihl dopolední rozbruslení, což ho proti Žralokům stálo místo v sestavě.

Foto: Profimedia.cz

Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin.

Článek

Což o to, čas nařízený na 8:30 souhlasil. Jenže Ovečkin nastavil na svůj budík půl devátou večer... „Zpackal jsem to a udělal chybu. S trenérem jsme se pak na toto téma bavili, porušil jsem týmová pravidla," chápal Ovečkin, že ho Trotz večer nezařadil do nominace.

„Byla to neúmyslná chyba, ale máme stanovená pravidla, která musejí všichni respektovat. Ovi naše rozhodnutí přijal," prohlásil následně trenér Washingtonu. Capitals bez svého kapitána podlehli Žralokům vysoko 0:5.

Ovečkin v NHL debutoval v roce 2005 a od té doby vynechal jen 23 zápasů. V aktuální sezóně odehrál jedno utkání, k výhře 5:3 nad New Jersey pomohl gólem a asistencí.

Reklama

Související témata: