Hlavní obsah

Amerika si NHL nezaslouží, přesuňme ji do Evropy, navrhuje hokejová legenda

New York

Zní to jako dokonalé science fiction. Nejslavnější hokejová soutěž světa přece vždycky patřila do Severní Ameriky. Tam ale, zejména v jižních oblastech Spojených států, není o rychlý sport na ledě zájem. A tak se řeší, co pro zvýšení návštěvnosti udělat. Bývalá legenda ligy Chris Chelios přišla s originální myšlenkou: přesuňme NHL do Evropy.

Foto: James Guillory, Reuters

Radost hokejistů Edmontonu. Ilustrační foto.

Článek

V zámořských hokejových kruzích se problematika snižující se návštěvnosti řeší opravdu vydatně. Někdejší brankářská legenda Patrick Roy prohlásil pro espn, že by pomohla větší atraktivita sportu. Tedy větší počet branek. Roy navrhoval zmenšení brankářské výstroje, popřípadě větší branky.

To se ale vůbec nelíbilo Cheliosovi, který se domnívá, že změna pravidel by hokeji uškodila. „Celá NHL by se měla přestěhovat do Evropy, my bychom hokej už neměli hrát," povídal člen Síně slávy NHL.

„Chci říct tohle: pokud Američané nedokáží ocenit hokej takový, jak je, možná si ho nezaslouží," dodal dnes třiapadesátiletý někdejší obránce, který během 26 let ve slavné soutěži oblékal dresy Montrealu, Chicaga, Detroitu či Atlanty.

Reklama