Hlavní obsah

Jágr by rád k Vánocům nové zuby. NHL ho zařadila mezi osobnosti roku

New York/Praha
Aktualizováno

Jaromír Jágr je formát, hrající hokejová legenda. Jeho vytříbené umění nechválí jen v tuzemsku, nýbrž i v zámoří. Třiačtyřicetiletý nestárnoucí útočník Floridy Panthers, který v úterním utkání s Ottawou (2:1 po sam. nájezdech) přišel o čtyři zuby, je jako jediný Čech na seznamu patnácti osobností roku 2015, které na Štědrý den zveřejnil oficiální web nejlepší hokejové ligy planety NHL.com.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Jaromír Jágr (uprostřed) z Floridy se probijí mezi dvojicí hokejistů Bostonu Adamem McQuaidem (54) a Patricem Bergeronem.

Článek
Fotogalerie

„Je mu 43 let, stále však střílí góly a sbírá body," připomíná oficiální server NHL. Kladenský odchovanec v letošní sezóně odehrál 32 utkání s bilancí 10+15 a je nejproduktivnějším hokejistou Panterů.

„Nejen to, Jágr stále patří k nejpodmanivějším hlasům v soutěži díky mixu humoru a zkušeností," narážel autor článku Dan Rosen na povahu českého hokejisty. Ten bral své úterní zranění s nadhledem, uklidňoval viníka a na Twitter si přidal fotku rozbitého chrupu se vzkazem: „Drahý Santo, mohl bych k Vánocům dostat nové zuby? S jídlem to teď bude těžké. Ale na druhou stranu, aspoň neztloustnu."

V zámoří také připomínají Jágrových 732 nastřílených kariérních gólů. „Stoupá pořadím v historických tabulkách. Nyní je mezi čtyřmi nejlepšími střelci," zmiňují fakt, že se Jágr odpoutal od Marcela Dionnea a od třetího Bretta Hulla ho dělí jen devět branek. „Navíc si nechává narůst legendární deku," dodal Rosen v narážce na účes, který byl pro českého útočníka typický v 90. letech během angažmá v Pittsburghu.

Kromě Jágra se na seznamu největších osobností letošního roku objevili i další hráči, ale také trenéři. Jejich přehled naleznete v tabulce níže.

Osobnosti roku 2015 podle NHL:
Mike Babcock (trenér Toronta)
Jon Cooper (trenér Tampy Bay)
Jack Eichel (útočník Buffala)
Johnny Gaudreau (útočník Calgary)
Andrew Hammond (gólman Ottawy)
Ken Holland (generální manažer Detroitu)
Jaromír Jágr
Duncan Keith (obránce Chicaga)
Connor McDavid (útočník Edmontonu)
Bryan Murray (generální manažer Ottawy)
Tim Murray (generální manažer Buffala)
Carey Price (gólman Montrealu)
Brendan Shanahan (generální manažer Toronta)
Steven Stamkos (útočník Tampy Bay)
P.K. Subban (obránce Montrealu)

Reklama