Hlavní obsah

Hokejisté Montrealu získali z Edmontonu brankáře Scrivense

Montreal

Hokejový Montreal získal z Edmontonu gólmana Bena Scrivense, jenž by měl nahradit dlouhodobě zraněnou brankářskou jedničku Careyho Price. Canadiens na oplátku poslali do Edmontonu problémového útočníka Zacka Kassiana, o něhož neměli zájem.

Foto: Jim Mone, ČTK/AP

Hokejisté Montrealu se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Nejlepší brankář a hokejista minulé sezóny NHL Price je mimo hru od 25. listopadu, kdy si podruhé v sezóně poranil záda, a není jisté, kdy se vrátí. Za Canadiens při jeho absenci chytali nováček Mike Condon a náhradník Dustin Tokarski, ale s nimi v brance Montreal prohrál deset z posledních jedenácti zápasů.

Devětadvacetiletý Scrivens v této sezóně zatím chytal pouze na farmě Edmontonu v nižší AHL, ale v minulém ročníku byl brankářskou jedničkou Oilers a na kontě má 129 utkání v NHL.

Opačným směrem putuje Kassian, jenž před dvěma týdny dokončil dvouměsíční program NHL na léčbu závislostí. Montreal bývalého kanadského juniorského reprezentanta, jenž byl v minulosti zatčen za rvačku v baru, nabídl ostatním klubům, ale zbavil se ho až nyní v rámci transakce s Oilers.

Reklama

Související témata: