Hlavní obsah

Jágr rozpoutal na Floridě euforii. Vyprodaná hala, dresy jdou na dračku a šéfové si mnou ruce

Sunrise

Tak dobré období hokejoví fanoušci floridských Panterů dlouho nepamatují. Ještě loni na podzim zely ochozy prázdnotou. Třeba na zápas NHL proti Ottawě dorazilo do arény jen něco přes sedm tisíc fanoušků, což je na severoamerické poměry adekvátní možná tak při univerzitním hokeji než v nejlepší soutěži světa. V únoru ale přišla česká legenda Jaromír Jágr a začaly zcela nové časy.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Hokejisté Floridy oslavují gól Jaromíra Jágra (uprostřed) proti Montrealu.

Článek

Zkraje nového roku se Florida vyhřívá na prvním místě Atlantické divize a má za sebou klubový rekord v podobě sedmi vítězství za sebou a v hlavní roli je pochopitelně nejproduktivnější hráč týmu s číslem 68 na zádech (11+15).

Jágr v minulém utkání dotáhl svůj celek k rekordní šňůře vítězným gólem proti Montrealu (3:1), jemuž tleskala velmi neobvyklá kulisa v podobě beznadějně vyprodané arény Panthers, kam dorazilo 19 822 fanoušků.

Pravdou je, že v hledišti nešlo přehlédnout početné zastoupení příznivců Montrealu, kteří si zpestřili podporou milovaného klubu předsilvestrovskou dovolenou pod floridským sluníčkem. Nicméně v poslední době mají Panteři slušnou domácí návštěvu i na ne zrovna atraktivní soupeře typu Columbusu.

Chemie Jágrova útoku funguje

„Tohle byl ale zápas o první místo. Hrajete proti Canadiens a vidíte tady spousty jejich fanoušků. Tak by to být nemělo, ale zase to bylo mnohem více vzrušující než obvykle," kvitoval atmosféru v aréně Jágr.

Jeho lajna se skvělým mladíkem Alexandrem Barkovem (v zápase proti Canadiens 2+1) se postarala o všechny tři góly a na souhru elitní formace byla radost pohledět.

„Pět posledních zápasů bylo z naší strany asi nejlepších. Předvedli jsme se v plné síle. Jsme silní při hře jeden na jednoho. Kluci jsou hodně rychlí, já mám zase sílu. Jsme blízko jeden druhému a dobře spolupracujeme. Dřív nebo později se tak někdo dostane do šance, a je už jedno, kdo to je," pochvaloval si po utkání kladenský odchovanec.

Ředitel je spokojený

Nadšený byl i kouč Gerard Gallant: „Kluci si hodně věří. Pokud zahrají dobře, mohou porazit kohokoliv, kdykoliv. První lajna byla úžasná. Neustále makají a proměňují šance v každém zápase. Chemie mezi nimi funguje neuvěřitelně."

Klub momentálně stoupá nejen sportovně, ale i ekonomicky. Dříve se vstupenky na Pantery rozdávaly i zadarmo a i tak zůstávala v hale velká část sedaček neobsazených, teď je však situace zcela odlišná. Lístky na Jágra a spol. mají svou hodnotu.

„Vidíte venku, jak lidi skandují ´Lets go Panthers´ a je to zcela spontánní. Není to nic, co by vyprovokovala světelná tabule, maskot, nebo roztleskávačky. Prostě jde o pravý hokejový pokřik," pochvaluje si výkonný ředitel Peter Luukko.

„V našem fanshopu je teď velký nával, lidé nakupují dresy a jiné suvenýry," dodal Luukko, jenž se pochlubil také tím, že na každý zbývající domácí zápas v této sezóně už bylo prodáno minimálně 12 tisíc vstupenek.

Reklama

Související témata: