Hlavní obsah

Vypadám dobře, říkal vysmátý Jágr. Ale raději bych jel na Bahamy, vzkázal fandům

Česká hokejová legenda Jaromír Jágr táhne Floridu Panthers do play off. Zkušený útočník, který v polovině února oslaví již své 44. narozeniny, se v neděli večer dvěma góly postaral o vítězství 2:1 nad Minnesotou a v historických tabulkách dál stíhá slavná jména minulosti. Panterům po deváté výhře za sebou patří druhá pozice v tabulce Východní konference NHL za Washingtonem a Jágr hýří dobrou náladou.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Útočník Floridy Jaromír Jágr (68) se raduje se spoluhráči z gólu proti Minnesotě. Gratulují mu Willie Mitchell (33), Brandon Pirri (73)a Aleksander Barkov (16).

Článek
Fotogalerie

Jaromír Jágr v letošní sezóně posbíral v 36 zápasech dohromady 28 kanadských bodů (13+15), přičemž skóroval pětkrát z jedenácti posledních utkání. V neděli řídil výhru nad Minnesotou a stal se hvězdou zápasu. „Vypadám dobře, ne?" smál se před zámořskými novináři.

„Jsem teď sebevědomější. Rád bych si tuhle sérii udržel, určitě mě to může nakopnout a mužstvu dodat extra energii a motivaci. Ta je někdy v polovině sezóny potřeba," řekl Jágr do kamer FOX Sports Florida.

Česká 68 ztrácí jen šest gólů, aby vyrovnala třetího nejlepšího kanonýra NHL Bretta Hulla. Pokud by Jágr do konce ročníku stihl dalších 20 bodů, dostihne v tabulce produktivity také Gordieho Howea. Slavný Kanaďan přezdívaný Mr. Hockey je třetí za Waynem Gretzkym a Markem Messierem. Ani tato meta však není pro Jágra nereálná.

Českému útočníkovi se nevydařil předchozí duel s NY Rangers, který ale Florida vyhrála 3:0. Proto se vrátil k osvědčenému receptu - tréninku navíc. „Neměl jsem ze svého výkonu dobrý pocit, chtěl jsem něco změnit. Dnes to bylo mnohem lepší," uvedl dobře rozpoložený Jágr.

Utkání Hvězd? Raději na Bahamy!

Kladenský odchovanec bude jedním ze čtyř kapitánů v All Star Game NHL, které se hraje 31. ledna v Nashvillu v novém formátu. Každou ze čtyř divizí bude zastupovat tým s 11 hráči, ale hrát se bude jen tři na tři, jak se hraje od této sezóny v prodloužení.

I když Jágr na fanoušky apeloval, aby ho nenominovali, účast přijal. „Bohužel mě neposlechli. Nejspíš mě nemají příliš v lásce a chtějí mě vidět mrtvého," vtipkoval český útočník.

„Asi musím jet, nevím, jaká jsou pravidla. Spousta hráčů si dá pauzu, ale já si odpočinek nezasloužím. Přitom bych se potřeboval dostat do formy. Věřte mi, raději bych byl na Floridě, nebo na Bahamách," dodala česká 68.

Reklama

Související témata: