Hlavní obsah

Jágr nadchl i hvězdné obránce. Překvapilo mě, že přiletěl a ještě bránil Malkina, smál se Luongo

Nashville

Nijak se netajil tím, že se mu na výjezd do Nashvillu vůbec nechtělo, dokonce prosil fanoušky, aby mu hlasy pro účast v Utkání hvězd NHL vůbec neposílali. Nakonec ale k překvapení mnohých Jaromír Jágr na exhibiční utkání dorazil, ujal se role kapitána Atlantické divize a show si užíval.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Jaromír Jágr na letošním All Star Game v Nashvillu.

Článek
Fotogalerie

V semifinále si dokonce připsal parádní gól. „Před zápasem jsem říkal, že bych raději zůstal doma a trénoval, abych byl připravený na posledních 30 zápasů. Ale tady to byla velká zábava, o tom není pochyb," uznal útočník Floridy v rozhovoru pro server nhl.com.

Hvězdného klání se účastnil už podesáté v kariéře, tentokrát si však vyzkoušel novinku v podobě nového formátu utkání, v němž hrají nově čtyři týmy pouze se třemi hráči na obou stranách.

„Ty zápasy byly opravdu velmi dobré. Byl jsem docela překvapený. Poctivě se bránilo, každý chtěl vyhrát," divil se slavný hráč s číslem 68. Jeho celek ale nakonec prohrál finálový duel s Pacifickou divizí 0:1.

Už samotnou účastí na exhibičním klání udělal radost nejen fanouškům, ale i hráčům, které zaskočil jindy u něho nevídanou obrannou činností.

„Vůbec jsme si nebyli jistí, jestli byl ve čtvrtek v letadle. Takže tohle (Jágrova účast) bylo pro mě velké překvapení hned na začátek," těšilo brankáře a spoluhráče z Floridy Roberta Luonga.

„Mám pocit, že jsem ho viděl jednou se vrátit do obrany, což normálně ve Floridě nedělá. No možná si o tom s ním na cestě domů promluvím," dobíral si českého parťáka zkušený brankář.

Měl na mysli Jágrovu snahu zastavit Jevgenije Malkina, jemuž se pokoušel v semifinálovém duelu nadzvednout hůl těsně před tím, než ruský forvard poslal puk zá Luongova záda. I když kladenský rodák neuspěl, gólman ho chválil: „Hej, tak aspoň se vrátil zpátky. O tom to je."

I ostatní hráči týmu Atlantické divize si užívali možnost zahrát v jednom mužstvu s jedním z nejlepších hokejistů všech dob. „Tohle mám ve svých vzpomínkách zapsané hodně vysoko. Bylo to opravdu super. On má kolem sebe zvláštní auru. Je to prostě Jaromír Jágr. Hustý," rozplýval se montrealský obránce P.K. Subban.

„Od každého má tolik respektu na mnoha úrovních, až je to občas člověka svazuje. Na druhou stranu je to normální kluk, ke každému se chová úplně v pohodě," řekl na adresu 43letého veterána hvězdný ottawský obránce Erik Karlsson.

„On je fakt třída. Moc jsem si užíval, že jsem si mohl zahrát i po jeho boku. I když šlo jen o All Star Game. Jsem šťastný, že jsem tuhle šanci měl," dodal švédský zadák.

Reklama