Hlavní obsah

Krásný příběh hromotluka. Slovy se nedá popsat, zářil štěstím po Utkání hvězd NHL

Jeho příběh plný nečekaných událostí dostal v neděli tečku, která ani nemohla být krásnější. Hokejový bitkař John Scott sklidil během Utkání hvězd NHL i po jeho skončení ze všech přítomných hráčů největší aplaus od zaplněné arény v Nashvillu. Navíc byl fanoušky zvolen nejužitečnějším hráčem duelu, přestože ani nebyl mezi trojlístkem hráčů, pro které měli diváci hlasovat.

Foto: Mark Zaleski, ČTK/AP

Nejužitečnější hráč exhibice John Scott se svými dětmi.

Článek
Fotogalerie

Když fanoušci svými hlasy vybírali kapitány pro každý ze čtyř týmů startující na letošním Utkání hvězd, tři jména příliš nepřekvapila. Alexandr Ovečkin za Metropolitní (nakonec se z akce omluvil), Patrick Kane za Centrální a Jaromír Jágr za Atlantickou divizi. Jenže hromotluk John Scott jako lídr Pacifické divize?

Samozřejmě že šlo o recesi, ke které nedošlo v souvislosti s Utkáním hvězd NHL poprvé. Jenže když byl v polovině ledna třiatřicetiletý Kanaďan, který v 285 zápasech v soutěži vstřelil jen pět gólů a nasbíral 582 trestných minut, vyměněn z Arizony do Montrealu, byla jeho účast na show v Nashvillu v ohrožení.

Po výměně do klubu z jiné divize a následnému odeslání na farmu do St. John's do nižší ligy AHL 203 centimetrů vysokému a 118 kilogramů těžkému Kanaďanovi hrozilo, že mu exhibice unikne. Podle kanadské televizní stanice dokonce NHL i vedení Arizony na Scotta tlačily, aby se utkání sám dobrovolně vzdal.

Scott byl nahlodaný, jenže po poradě s manželkou Danielle a malými dcerami Evou a Gabriellou se nakonec rozhodl do Nashvillu vydat.

A nyní svého kroku nemůže litovat. V semifinále pomohl svému týmu dvěma góly k postupu přes výběr Centrální divize a zejména po jeho první trefě fanoušci šíleli nadšením. Potlesk sklidil i za předstíranou bitku s Patrickem Kanem, s nímž se zná z dřívějšího společného angažmá v Chicagu.

„Je to další z věcí, které bych nevěřil, že se stane. Nikdy za milion let bych nedoufal, že se dostanu na Utkání hvězd NHL, diváci budou tak stát za mnou a dám dva góly v zápase," rozplýval se Kanaďan.

To nejlepší ale mělo teprve přijít. Kromě převzetí šeku na milión amerických dolarů pro vítězný tým fanoušci Scotta vyhlásili i nejužitečnějším hráčem utkání. Navzdory tomu, že ani nebyl v trojici hráčů, pro které mohli hlasovat.

„Slovy se to nedá popsat, takovéto věci prostě nenaplánujete. Bylo to hektické, seběhlo se to strašně rychle, ale moc se mi to líbilo. Byla to zřejmě ta nejlepší věc, kterou jsem v hokeji kdy zažil," přiznával Scott, jenž za odměnu získal vůz Honda Pilot Touring SUV.

Jeho představení z hlediště sledovala i těhotná manželka, která v tomto týdnu porodí dvojčata, a dvě dcery. „Říkám si, jestli jenom nesním. Vždyť se to zdá až moc dobré, aby to byla pravda. Jsem za něj moc šťastná, je to neuvěřitelné," řekla dojatá Danielle Scottová.

Reklama