Hlavní obsah

VIDEO: Jako smyslů zbavený! Kanaďan zbil na hokejbalovém MS dva české hráče

Čeští hokejbalisté při svém tažení za stříbrem na světovém šampionátu v St. John´s porazili v semifinále domácí reprezentaci Kanady přesvědčivě 5:1, v utkání však svěřenci bývalého úspěšného hokejového obránce Drahomíra Kadlece schytali spoustu ran. Vše vyvrcholilo vteřinu před koncem zápasu, kdy Justin Pender napadl pěstmi střelce dvou gólů vítězů Jana Bacovského a běsnění kanadského rabiáta neunikl ani brankář Lukáš Heczko, který se snažil krajana chránit.

Hokejbalová řežba v utkání Kanada - Česko.

 
Článek

Pender, čtyřiadvacetiletý hokejový profesionál z nižší zámořské ECHL, zřejmě psychicky neunesl ponižující gólový příděl a už před symbolickým závěrečným vhazováním začal Bacovského osekávat hokejkou. Český hráč se kvůli možnému trestu na finále nechtěl prát, ale Kanaďan pokračoval v útoku pěstmi a nezastavil ho ani gólman Heczko, kterému rabiát poranil hlavu.

„Rozhodčí chtěl vhazovat buly, tak jsem se postavil normálně na kruh. Kanaďan Pender přiběhl a chtěl se prát, tak jsem mu ukazoval na čas. On se chtěl prát, ale já vůbec, protože jsem si celou dobu říkal, že když mu to začnu oplácet, tak si finále nezahraju. Nijak zvlášť mi neublížil, ale bomby to byly pořádné," uvedl později Bacovský pro web hokejbal.cz.

Pender není žádný svatoušek, bitek už absolvoval celou řadu a na HockeyFights.com má dokonce svoji vlastní stránku. Zranění při svém zběsilém útoku způsobil i slovenskému sudímu Kralovičovi, jenž skončil s poškozenými vazy v koleni v nemocnici.

"Vyhráli jsme, ale na konci byla zbytečná šarvátka, což zápas úplně pokazilo. Tohle sem vůbec nepatří," dodal útočník Ondřej Kejř.

Ve finále Bacovský i Heczko nastoupili a čeští hokejbalisté podlehli Slovensku 1:2.

Reklama

Související témata: