Hlavní obsah

Vítkovice – CSKA Moskva 2:3 PPVítkovice proti CSKA ztratily dvougólové vedení. Trefa v prodloužení je nakonec poslala domů

Davos
Aktualizováno

Třetí porážka na Spenglerově poháru poslala hokejisty Vítkovic jako první z Davosu domů. Přitom v utkání vyřazovací části proti CSKA Moskva vedly Vítkovice o dva góly, nakonec ale doplatily na vyloučení. Ruský celek ještě během druhé části vyrovnal skóre a po 46 vteřinách prodloužení si dalším přesilovkovým gólem zajistil postup do pondělního semifinále proti domácímu Davosu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vítkovický útočník Roman Szturc (vpravo) už ví, že jeho tým v Davosu skončil.

Článek

„Teď prožíváme všichni zklamání. Svedli jsme s CSKA více než vyrovnanou partii a mohli jsme i vyhrát. Zvlášť když jsme bleskově získali náskok. Bohužel udělaly se tam nějaké chyby, šli jsme do oslabení a nakonec chyběl kousek," říkal na klubovém webu asistent trenéra Roman Šimíček.

V sestavě CSKA chyběli ze zdravotních důvodů jeho dva nejproduktivnější hráči Radulov s Grigorenkem, přesto byl moskevský celek od začátku aktivnější a tlačil se do šancí. Narážel však na dobře pracující vítkovicku obranu. Šindelář byl daleko zaměstnanější než jeho slovenský protějšek v brance CSKA Staňa, ale chytal nesmírně jistě.

Extraligový celek vydržel se soupeřem z Ruska bruslit, dobrou poziční hrou čelil jeho rychlým kombinacím. V úvodu druhého dějství pak byli blízko otevření skóre Saprykin i Prochorkin, při jehož šanci zachránila vítkovické hráče tyčka. Po stoprocentních gólových příležitostech ruského celku nečekaně udeřilo na druhé straně, a to hned dvakrát.

Nejprve dostal puk Stehlík a z modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. O 30 vteřin později vedly Vítkovice už 2:0, když Hunovu střelu po Romanově přihrávce sice ještě zastavila tyčka, ale k odraženému puku se dostal Svačina a pro něj už nebylo problémem skórovat.

Mužstvo CSKA působilo opařeně jen chvíli, ale potom vrhlo veškeré síly do útoku. Při akci Fefelova ještě Šindelář stihl se štěstím zastavit puk na brankové čáře, což sudím potvrdilo i video. Ve 30. minutě se ale Zajnullin otočku v kruhu pro vhazování zbavil bránícího protihráče a trefil mezi betony vítkovického gólmana.

Gól osm sekund před přestávkou

Další nebezpečné střely z holí Fjodorova i Něprjajeva už zase Šindelář likvidoval. Bohužel v závěru druhého dějství Vítkovičtí draze zaplatili za Hunovo hákování. Osm vteřin před koncem třetiny Prochorkinovu přesilovkovou ránu od modré tečoval před brankou clonící Žarkov.

Za stavu 2:2 začínal ve třetí části boj o semifinále vlastně znovu. Opticky měl víc ze hry moskevský celek, tyč ale zvonila u jeho branky po akci Káni. Ruští hokejisté se pak snažili pálit z každé pozice a Šindelářovi na konto naskakovaly úspěšné zásahy.

Kritické chvíle nastaly při vyloučení Húževky v poslední minutě třetí třetiny. V prodloužení z toho bylo oslabení ve třech proti čtyřem, v něm Vítkovičtí přežili jen 46 sekund. Pak se bohužel trefil Rylov a extraligový celek mohl začít balit kufry na cestu domů.

„Každá porážka mrzí, taková zvlášť. Vedli jsme 2:0 a bylo to rozehrané víc než dobře. Udělali jsme ale hodně faulů. Rusové bohužel měli při té přesilovce v prodloužení hodně prostoru, ta první střela byla tečovaná, a pak se puk odrazil střelci přímo na hokejku," litoval i útočník Roman Huna.

Spenglerův pohár v Davosu – o postup do semifinále:
Vítkovice – CSKA Moskva 2:3 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 - 0:1)
Branky: 25. Stehlík, 26. Svačina – 30. Zajnullin, 40. Žarkov, 61. Rylov, hlavní rozhodčí Massy (Švýc.) a Patafie (USA), vyloučení 5:4, využití 0:2, 6303 diváků.
Sestava Vítkovic: Šindelář – Randegger, Stehlík, Kovář, Sloboda, Bail, Hruška, Dudáš, Pastor – Káňa, Burger, Strapáč – Huna, Roman, Svačina – Húževka, Vandas, Szturc – Valčák, Kucsera, Kolouch.
Kanada - Rochester 6:3 (3:0, 1:3, 2:0)
Branky: 8. a 51. Ritchie, 16. a 19. Micflikier, 27. Walser, 60. A. Giroux - 22. Hutchings, 27. Catenacci, 54. Armia.
Semifinálové dvojice: Davos - CSKA Moskva, Servette Ženeva - Kanada.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín