Hlavní obsah

Ženeva - CSKA 5:3Ženeva zaskočila ve finále CSKA a poprvé vyhrála Spenglerův pohár

Spenglerův pohár se stal překvapivě kořistí hokejistů Servette Ženeva, kteří v dnešním finále zdolali CSKA Moskva 5:3 a triumfovali na tradičním turnaji poprvé v historii. Zástupce Kontinentální ligy prohrával ve 37. minutě již čtyřbrankovým rozdílem.

Foto: Peter Schneider, ČTK/AP

Denis Hollenstein (uprostřed) z Ženevy střílí gól do sítě CSKA Moskva. Vlevo brankář Rastislav Staňa, vpravo Alexander Radulov z ruského celku.

Článek

Švýcarský tým dal bývalému armádnímu klubu brzy najevo, že hodlá plně zastoupit pořádající Davos, častého finalistu a s 15 primáty zároveň i nejúspěšnějšího účastníka v historii turnaje, která sahá až do roku 1923.

Po sedmi minutách hry otevřel v početní výhodě skóre slovenský útočník Šimek a jeho krajana Staňu v brance CSKA chvilku nato pokořil i Hollenstein. Semifinálový přemožitel loňského vítěze Kanady poté přidal zásluhou Petrella a Romyho ve druhé části další góly a navýšil své vedení už na 4:0. Moskvané ale stihli ještě kontrovat zásluhou Saprykina.

Osmý celek švýcarské nejvyšší soutěže kapituloval i krátce po nástupu do třetího dějství a 6303 diváků ve vyprodaném hledišti se přece jen dočkalo zápletky. Ta vygradovala po snížení Zajceva v 57. minutě, ale Daugavinš gólem do prázdné branky potvrdil výhru Ženevy, která byla právě díky němu úspěšnější i v prodloužení prvního vzájemného souboje v základní skupině.

Na turnaji startovaly i Vítkovice, které vypadly ve čtvrtfinále, v němž v prodloužení ztroskotaly na CSKA.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu (Švýcarsko) - finále:
Servette Ženeva - CSKA Moskva 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)
Branky: 7. Šimek, 11. Hollenstein, 24. Petrell, 37. Romy, 59. Daugavinš - 39. Saprykin, 42. Frolov, 57. Zajcev.

Reklama

Související témata: