Hlavní obsah

Z přáteláku divočina. Duel juniorů Trenčína se Vsetínem byl po sérii bitek radši ukončen

Pořádnou divočinou skončil přátelský zápas hokejových juniorů Dukly Trenčín se Vsetínem. Zhruba pět minut před koncem základní hrací doby rozhodčí Mário Krist po sérii hromadných bitek duel za stavu 2:2 předčasně ukončil.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Hráli jsme si svoji hru, když na Olivera Patakyho zaútočil soupeř rovnou do hlavy. Tím to celé začalo. My bojujeme jako kolektiv a to platí i v takovýchto situacích - když se jeden bije, druhý mu pomůže," prohlásil pro oficiální klubové stránky Trenčína sedmnáctiletý útočník Dukly Dominik Novák.

K první hromadné šarvátce došlo necelých deset minut před koncem třetí třetiny, o chvilku později se strhla další bitka. Vše pak vyvrcholilo, když trenčínský obránce Filip Vatrt shodil po jednom vhazování rukavice. „Bylo to naplánované. (Vsetínští) po nás skákali, koledovali si. Filip se chtěl ukázat, pobít se. Bylo to výborné. Jsme na něho hrdí," tvrdil Novák.

Víc už toho oba týmy na ledě předvést nestihly, neboť sudímu Kristovi došla trpělivost. Dohromady rozdal 336 trestných minut a utkání předčasně ukončil. „Ať si každý myslí, co chce. My jsme se jen snažili ukázat, že si nenecháme skákat po hlavě. Bylo to tvrdé, ale takhle musíme hrát celou sezónu, aby před námi měli soupeři respekt," dodal Novák.

Rekord drží duel KHL Čechova s Omskem

Světový rekord v počtu udělených trestných minut drží utkání Kontinentální ligy mezi Viťazem Čechov a Omskem z ledna roku 2010. Tehdy rozhodčí zápas ukončili už po necelých čtyřech minutách, neboť domácí provokatéři úmyslně vyvolávali bitky, do kterých se zapojili i dva čeští hráči Avangardu Jaromír Jágr s Jakubem Klepišem. Sudí tenkrát rozdali 707 trestných minut. Vedení KHL později oba kluby potrestalo kontumační prohrou 0:5.

Rekord české extraligy vytvořil souboj Zlína se Spartou rovněž z ledna 2010, v němž padlo 439 trestných minut.

Reklama

Související témata: