Hlavní obsah

Zesnulého Karla Rachůnka poctila Síň slávy inline hokeje

Tragicky zesnulý obránce Karel Rachůnek byl in memoriam jako první uveden do nově vzniklé Síně slávy českého inline hokeje. Hokejový mistr světa z roku 2010 získal zlaté medaile také s inline reprezentací v letech 2007 a 2011. V září 2011 zahynul během leteckého neštěstí hokejistů Jaroslavle.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Rachůnek tragicky zahynul při letecké havárii v Jaroslavli

Článek

Česká asociace inline hokeje oznámila založení Síně slávy na sobotní klubové konferenci před startem nového ročníku. Zároveň bylo rozhodnuto, že Rachůnkovo oblíbené číslo 4 bude navždy vyřazeno ze sady reprezentačních dresů.

Podobné pocty se Rachůnek dočkal i od Českého svazu ledního hokeje, který jej v prosinci 2011 uvedl do Síně slávy českého hokeje. „Jeho" čtyřka je vyřazena ze sady dresů národního týmu a používat ji nebudou ani hokejisté Zlína. Pod stropem stadionu Luďka Čajky byl vyvěšen Rachůnkův dres.

Do české inlinové historie se Rachůnek zapsal jako kapitán týmu na MS v roce 2007, kde se Češi radovali z prvního titulu na šampionátu organizace FIRS. O čtyři roky později v Pardubicích se podílel na vítězství na MS pod hlavičkou IIHF. Se Zlínem vybojoval pět domácích titulů.

Reklama