Hlavní obsah

Tvrďák sudí. Po drsném K.O. upadl do bezvědomí, ale zápas dořídil

New York

Hokejové zápasy řídí více než dvacet let a po sezóně se chystá skončit, pár dnů před odchodem do „důchodu“ však prožil asi nejkrušnější chvíle v kariéře. Sudí Jim Chandik v utkání americké LNAH ligy po nešťastném zákroku jednoho z hráčů upadl do bezvědomí a přímo na hrací ploše ho museli ošetřit zdravotníci.

Hokejový sudí utrpěl drsné K.O.

 
Článek

Zápas mezi týmy Éperviers Sorel-Tracy a Cornwall River Kings se stal zkušenému arbitrovi málem osudným. Z útočné třetiny se vracející Dominic Savoie za zády sudího podklouzl a nic netušícímu rozhodčímu podrazil nohy. Chandik upadl, hlavou se při tom ostře udeřil o led a na chvíli dokonce ztratil vědomí.

Poblíž stojící zadák Cornwallu zpozoroval vážnost situace a ihned ji signalizoval na střídačku. Na led okamžitě vyběhli lékaři a snažili se nehybně ležícímu rozhodčímu poskytnout první pomoc. Až zhruba po čtyřech minutách se Chandik posadil, posléze i postavil na brusle a za potlesku diváků se s dopomocí odebral do šatny.

Jaké bylo překvapení, když se nedlouho po zranění znovu cítil natolik dobře, že se v závěrečné třetině opět zapojil do zápasu a dořídil jej až do konce! Chandik je šéfem rozhodčích soutěže a ve víkendovém utkání prokázal pořádnou porci odolnosti a odhodlání.

Reklama