Hlavní obsah

Hossa se stal slovenským hokejistou roku, svaz zrušil vyhlášení a výsledky dal na web

Bratislava

Útočník Marián Hossa s přehledem ovládl anketu o nejlepšího slovenského hokejistu roku. Hossa, jenž letos pomohl Chicagu Blackhawks vyhrát další Stanleyův pohár, získal 197 hlasů, druhý Tomáš Tatar z Detroitu jich měl téměř o stovku méně (99). Třetí skončil brankář New Yorku Islanders Jaroslav Halák (92). Na rozdíl od minulých let nebyly výsledky slavnostně vyhlášeny, neboť svaz galavečer kvůli bojkotu oceněných hráčů už s předstihem zrušil.

Marián Hossa přebírá Stanley Cup

Článek

Mezi řadou slovenských hvězd a staronovým vedením svazu panují po nedávných volbách napjaté vztahy. Výsledky ankety se proto objevily jen na svazovém webu, ušetřených více než 30 tisíc eur svaz využije na rozvoj mládežnického hokeje v zemi.

Hossa se o triumfu dozvěděl v autě, když cestoval na vzpomínkový zápas věnovaný Miroslavu Hlinkovi. "Každá cena potěší. I když je kuriózní, že jsem se o svém vítězství dozvěděl takto," řekl šestatřicetiletý Hossa slovenským médiím. Lakonicky dodal, že trofej mu "asi přijde poštou".

Sparťan Martin Réway byl vybrán nejlepším hokejistou do 20 let, trenérem roku je strůjce bronzového úspěchu Slováků z MS dvacítek Ernest Bokroš.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko