Hlavní obsah

Český útočník oslnil kanadskou juniorku fantastickým gólem

Kelowna

Hokejista Tomáš Šoustal napodobil legendární fintu finského šikuly Mikaela Granlunda a postaral se tak o to, že video s jeho trefou sbírá sledovanost po celém světě. I díky senzační brance vyhrála Kelowna Rockets v kanadské juniorské soutěži WHL nad Edmontonem Oil Kings 6:1. Šoustal se ve zmíněném střetnutí navíc gólově prosadil hned dvakrát.

Fantastický gól Tomáše Šoustala

 
Článek

Tomáš Šoustal není jen vytříbený technik, ale umí i pořádně přitvrdit

Vytáhlý mladík zažil v létě dvě zklamání. To první přišlo ve finále prestižního Memorial Cupu, kdy v rozhodujícím utkání sice poslal svou Kelownu do vedení úspěšnou dorážkou, hráči Oshawy však dokázali nejprve vyrovnat a v prodloužení pak otočili na 2:1.

Další nepříjemností bylo, že si mladého útočníka nevybral v draftu žádný z klubů NHL. Tuto skutečnost však záhy vykompenzovala pozvánka na přípravný kemp Calgary. Šoustal tak nakonec prožil velmi úspěšný první rok v zámoří, kam se vydal bez svého dvojčete Michala. Druhý z bratrů pokračuje v mateřské Olomouci, kde na rozdíl od Tomáše nastupuje jako brankář.

Nadaný forvard se v Kelowně potkal v jednom týmu s Leonem Draisaitlem, německým talentem českého původu, jehož otec trénuje extraligový Hradec Králové. Draisaitl junior byl v minulé sezóně vyhlášen nejlepším hráčem Memorial Cupu a v tomto ročníku ho zřejmě budeme více vídat v dresu Edmonton Oilers.

Před Tomášem Šoustalem je výrazně složitější cesta na výsluní. Nadále pokračuje v týmu Kelowna Rockets, kde v prvních 21 střetnutích nasbíral 18 bodů za devět gólů a stejný počet asistencí. Při své hře však neoslňuje pouze hbitou prací s hokejkou, ale také umí využít své robustní postavy a nebojí se ani shodit rukavice, aby se popral se soupeřem (viz video v galerii). A třeba mu i tahle souhra hokejových dovedností pomůže dostat se až do nejslavnější hokejové soutěže.

Reklama

Související témata: