Hlavní obsah

Znojmo - Salcburk 3:4Stav série 2:4Hokejisté Znojma nestačili na Salcburk a v lize EBEL mají stříbro

Hokejisté Znojma na titul v mezinárodní lize EBEL nedosáhli. Šestý zápas finále prohráli se Salcburkem doma 3:4 a sérii ztratili 2:4. O tom, že rakouský tým zlato obhájí a pohár získá už pošesté, rozhodl vítězným gólem český obránce v dresu Salcburku Zdeněk Kutlák.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Ryan Duncan, John Hughes a Brett Sterling ze Salcburku slaví gól v šestém finále EBEL ligy proti Znojmu.

Článek

"Takový je bohužel hokej. Skončili jsme pod vrcholem. Ale nemáme se za co stydět, Salcburk byl silným protivníkem a my jsme s ním odehráli důstojnou finálovou partii," řekl kouč Znojma Jiří Režnar.

Orli nicméně v páté sezóně v EBEL po odchodu z českých soutěží dosáhli ziskem stříbrných medailí suverénně nejlepšího výsledku. Poprvé se dostali přes čtvrtfinále, navíc si zajistili účast v Lize mistrů. A jejich americký útočník Colton Yellow Horn byl dnes vyhlášen nejužitečnějším hráčem celé soutěže. "Právě on a Tomas byli našimi hlavními pilíři a v kritických chvílích tým podrželi," dodal Režnar.

Znojmu opět nevyšel začátek. Inkasoval první branku v oslabení po vyloučení Berouna. "Zaměřili jsme v přípravě na utkání na to, abychom na začátku nenabídli soupeři náskok. Bohužel jsme opět jako první inkasovali. Tentokrát nás ale tento gól nezlomil," poznamenal Režnar.

První branka hostů byla přitom potvrzena až po několika minutách. Sudí totiž studovali videozáznam, neboť prudká střela Faheyho protrhla síť a dírou vyletěla ven.

V bouřlivé atmosféře se Orlům na chvíli podařilo výsledek otočit. Dvakrát dnes vedli o gól, ale na konci druhé třetiny srovnal Duncan. Znojmo se pak potýkalo s nepřesnou koncovkou, dvě velké šance měl ve druhé třetině Číp. Při první trefil jen chrániče brankáře Riksmana, při druhé nastřelil tyčku.

Vyrovnanou partii rozhodl ve 48. minutě Kutlák, který v přesilové hře rozesmutnil znojemské fanoušky. Znojmu už v závěru zápasu chyběly síly na zvrat.

"Chtěli jsme dnes naši hru přitvrdit. Jenže jsme na to doplatili častými vyloučeními. Mrzí mě, že se nám nepodařilo udělat poslední krok, který bývá nejtěžší. Chybělo nám více štěstí," posteskl si útočník Znojma Peter Pucher.

Salcburk získal předchozí tituly v letech 2007, 2008, 2010, 2011 a loni.

Finále play off hokejové ligy EBEL - 6. zápas:
Znojmo - Salcburk 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
Branky: 18. Podešva (Číp), 19. Beroun (Bartoš, Trivino), 38. Lattner (Trivino, Yellow Horn) - 11. Fahey, 21. Sterling, 39. Duncan, 48. Kutlák. Konečný stav série: 2:4

Reklama