Hlavní obsah

České mladíky čeká na MS klíčový duel s Dány. Musíme naplno zabrat, burcuje Vrána

Čeští hokejisté se na mistrovství světa hráčů do 20 let zatím trápí a prohráli oba zápasy v základní skupině. Útočník Jakub Vrána, který je s dvěma góly nejlepším střelcem týmu, věří, že proti Dánsku se předvedou v jiném světle a začnou naplňovat tipy zámořských odborníků, kteří je před turnajem pasovali na černého koně šampionátu.

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Útočník Jakub Vrána se raduje z gólu proti Švédsku na hokejovém MS hráčů do dvaceti let.

Článek

"První dva zápasy se nám rozhodně nepovedly. Musíme se z toho velmi rychle dostat a už v příštím zápase naplno zabrat," řekl Vrána odhodlaně spolupracovníkovi ČTK. "Nemyslím si, že by v naší ofenzivní hře byla nějaká výraznější chyba, ale chybí nám produktivita. Snažíme se co nejvíc střílet a myslím, že těch šancí máme celkem dost, ale prostě nám to tam vůbec nepadá," prohlásil.

Opora Linköpingu věří, že se v zápase proti Dánsku produktivita zlepší. "Podle mě není potřeba něco výrazně měnit. Nezbývá než trpělivě pokračovat a doufat, že se nám v příštím zápase konečně začne střelecky dařit," uvedl Vrána, kterého si letos v prvním kole draftu jako celkově třináctého hráče vybral Washington a následně s ním podepsal nováčkovskou smlouvu. Vrána však i nadále pokračuje v kariéře ve Švédsku.

Zámořský hokej na užším kluzišti má podle něj mnohá specifika. "Tady jde všechno hrozně rychle. Každá sekunda na ledě je důležitá, což jsme si možná neuvědomovali. Proti Švýcarsku jsme dostali tři rychlé góly a z toho je těžké se oklepat. Naši hru to shodilo a i když jsme ještě zkusili zabrat, nedokázali jsme se prosadit," vrátil se Vrána ke druhému duelu na turnaji, v němž Češi vedli 2:1, ale nakonec prohráli 2:5.

Hráči se v současné těžké situaci snaží hlavně trochu rozptýlit od narůstajícího tlaku. Případná další prohra by je zřejmě poslala do boje o záchranu mezi elitou. "Nedělním tréninkem jsme se snažili co nejvíce bavit. Zkrátka aby byla na ledě sranda a v kabině pozitivní nálada. Kdybychom si stále připomínali, jak důležitý zápas s Dánskem bude, akorát bychom to v současné situaci zhoršili," míní Vrána.

Nebude lehké Dány porazit, uvědomuje si Vrána

Utkání proti Dánům nebude snadné, což si osmnáctiletý útočník uvědomuje. "Osobně znám tři jejich hráče, první lajnu, která je jasně nejkvalitnější z celého týmu. Hrají hodně bojovně, nebude lehké je porazit. Musíme zkrátka dát zápasu něco víc než oni," uvedl Vrána.

Příští soupeř české reprezentace už na turnaji pozlobil dvojici favoritů, proti Rusku dokonce vybojoval bod po prohře na nájezdy. "Viděl jsem kousky obou zápasů. Jak s Ruskem, tak se Švédskem hráli vyrovnaný hokej. Rozhodně nesmíme jejich sílu podcenit. Už to není žádný hokejový trpaslík, který na turnajích nemíval žádné výsledky," varovalo levé křídlo prvního českého útoku.

Zápas mezi Českem a Dánskem začne v Torontu v 19:00 SEČ a živě ho vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Porazí čeští hokejisté na juniorském MS tým Dánska?
Ano
61,1 %
Ne
38,9 %
Celkem hlasovalo 9920 čtenářů.

Reklama

Související témata: