Hlavní obsah

Česko - Slovensko 0:3Konec medailových snů! Česká dvacítka nedala Slovákům gól a semifinále si nezahraje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kabáč 0 : 1
55. Cehlárik 0 : 2
60. Réway 0 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Po dlouhých deseti letech mohli bojovat o medaili, jenže čtvrtfinálovou bránu se jim otevřít opět nepodařilo. Česká hokejová dvacítka vyšla ve čtvrtfinále mistrovství světa v kanadském Montrealu střelecky naprázdno a Slovensku podlehla 0:3. Svěřenci kouče Miroslava Přerosta tak na šampionátu nejspíše (pokud Kanada zdolá Dány) obsadí stejně jako v loňském roce šesté místo.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Ondřej Kaše trefuje při vlastním oslabení tyčku branky slovenského gólmana Godly.

Článek
Fotogalerie

Úvodní desetiminutovka podle očekávání nabídla opatrný hokej s důrazem na pozornou defenzivu, oba týmy si moc dobře uvědomovaly, že ve hře je vstupenka do bojů o medaile. Češi, kteří se museli obejít bez nemocného obvyklého centra druhé útočné formace Davida Kašeho, neproměnili první přesilovku a byl to naopak jejich soupeř, kdo postupem času začal přebírat iniciativu.

Ve čtrnácté minutě stálo při Přerostově výběru štěstí - po střele Skalického zazvonila tyčka a gólman Svoboda následně puk směřující do branky na poslední chvíli zachytil na čáře, což potvrdil i videorozhodčí. A hned vzápětí se Svoboda vyznamenal znovu, když parádním zákrokem betonem zlikvidoval zakončení Jaroše.

Jenže v předposlední minutě prvního dějství už šli Slováci zaslouženě do vedení. Kabáč využil zaváhání českého mužstva u vlastní střídačky, Svoboda sice jeho ránu dokázal zneškodnit, jenže svou nohou si pak kotouč srazil do branky. Marně se Pastrňák snažil nebezpečí zabránit, puk už odpaloval deset centimetrů za brankovou čarou...

V závěru třetí třetiny přidali Slováci pojistky

S vedoucím gólem se Slováci stáhli do obrany, byli až příliš pasivní a najednou přicházely i české vyložené příležitosti. Tu první měl při vlastním oslabení Ondřej Kaše, v sólovém úniku ovšem trefil jen tyčku Godlovy branky. A stejně blízko bylo vyrovnání i Zdráhal, jenže po Pastrňákově pasu od pravého mantinelu nedokázal zamířit do odkryté branky.

V závěru druhé části hry pak vyrazil vstříc unikajícímu Vránovi Godla, puk mu vypíchl, tísněný Kämpf pak ale nedokázal skákavý puk dopravit do prázdné klece. A obětavost Slováků se ukázala i v úvodu třetí třetiny, když znovu prázdná brána zívala na Pastrňáka, do střely mu ale skočil Jánoš.

S blížícím se koncem základní hrací doby začali Češi otevírat hru a v jejich obraně vznikala okénka. Svěřenci Ernesta Bokroše jich pochopitelně využívali, byť sice nejprve neúspěšně. Skalického, jenž unikl ve vlastním oslabení, Sukela a pak i Lantošiho svými zákroky vychytal Svoboda a uchovával tak naději na zvrat.

Jenže Češi si nedokázali pomoct ani při přesilových hrách, a když navíc jejich obrana nechala v 55. minutě Cehlárika vystřelit a pak i na brankovišti v klidu úspěšně dorážet, mizel postup do semifinále v dáli. Závěrečné minuty pak slovenský tým zvládl v naprosté pohodě a v posledních vteřinách navíc Réway pečetil výhru Slováků 3:0 trefou do prázdné branky.

MS hokejistů do 20 let v Montrealu - čtvrtfinále:
Česko - Slovensko 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Kabáč (Koyš), 55. Cehlárik (Lantoši, Rosandič), 60. Réway. Rozhodčí: Gofman, Olenin - Lazarev (všichni Rus.), Mills (Kan.). Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 7696.
Česko: M. Svoboda - Klok, Němeček, Štencel, Mašín, Košťálek, Ščotka, Baránek - Vrána, Kämpf, O. Kaše - Pastrňák, Zacha, Zdráhal - Mandát, Špaček, D. Kubalík - Gorčík, Marek Růžička, Voženílek. Trenéři: Miroslav Přerost, Jiří Juřík a Pavel Trnka.
Slovensko: Godla - Černák, Rosandič, Jaroš, Holenda, Hochel, Bačik, Jendrol - Cehlárik, Réway, Lantoši - Koyš, Sukel, Skalický - Bondra, Kabáč, Petráš - Paulovič, Rehák, Šoltés. Trenér: Ernest Bokroš.
Další výsledky MS zde.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS hokejistů do 20 let

  • Čtvrtfinále

  • 02.01.15      19 : 00 Montreal
    Spojené státy USA Ruská federace Rusko
    2 : 3
  • 02.01.15      21 : 00 Toronto
    Švédsko Švédsko Finsko Finsko
    6 : 3
  • 02.01.15      23 : 00 Montreal
    Česká republika Česko Slovensko Slovensko
    0 : 3
  • 03.01.15      02 : 00 Toronto
    Kanada Kanada Dánsko Dánsko
    8 : 0
  • Semifinále

  • 04.01.15      22 : 00 Toronto
    Ruská federace Rusko Švédsko Švédsko
    4 : 1
  • 05.01.15      02 : 00 Toronto
    Kanada Kanada Slovensko Slovensko
    5 : 1
  • Finále

  • 06.01.15      02 : 00 Toronto
    Kanada Kanada Ruská federace Rusko
    5 : 4
  • 05.01.15      22 : 00 Toronto O 3. místo
    Švédsko Švédsko Slovensko Slovensko
    2 : 4