Hlavní obsah

I přes fiasko Čechů na MS zaujali Zacha a David Kaše, chválí v zámoří

Praha

Nevydařené vystoupení českých hokejistů na MS do dvaceti let znamenalo pro fanoušky i samotné hráče velké rozčarování. Přestože výběr trenéra Miroslava Přerosta se oproti očekáváním vůbec nedostal do bojů o medaile, někteří jedinci dokázali i tak v dobrém slova smyslu zaujmout zámořské experty.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Český hokejista David kaše (vlevo) bojuje se Švýcarem Lukou Hischierem na MS do 20 let.

Článek

Prestižní magazín The Hockey News se zaměřil na hráče, kteří na šampionátu prokázali své kvality a na něž teprve čeká draft NHL. Vůbec nejvíce zaujal ex-liberecký Pavel Zacha, jehož otec mimo jiné ostrými komentáři proti vedení týmu rozdmýchal rozsáhlou polemiku.

„Pro Čechy to byl velmi těžký turnaj. Přijeli s velkými ambicemi poté, co jejich tým do 18 let získal stříbrné medaile a podobně uspěl i na Memoriálu Ivana Hlinky, jenže očekávání nenaplnili.  Ale úroveň Zachova počínání byla obdivuhodná, přestože na mistrovství zaznamenal jen dva body v pěti zápasech. Je velký, rychlý a má velmi šikovné ruce. Navíc je plně koncentrován na svůj cíl," píše The Hockey News.

Zároveň připomíná, že sedmnáctiletý rodák z Brna už má dobře zvládnutou angličtinu a ve svém aktuálním působišti v Sarině má průměr téměř bod na zápas.

Z českého týmu upozornil The Hockey News také na Davida Kašeho. „I když má jen pět stop a devět palců (175 cm), hraje jako by měl mnohem víc. Je velmi silný na buly, udělal jeden bod ve druhé přesilovkové formaci a předvedl dobrou hru s pukem," dodal magazín.

Reklama

Související témata: