Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci doplní Kempný

Lillehammer

Vedle Michala Birnera z finského týmu KalPa Kuopio se k hokejové reprezentaci připojí také brněnský obránce Michal Kempný. Oba hokejisté se objeví na úterním srazu národního mužstva.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Michal Kempný z Brna v souboji s Ondřejem Jurčíkem a Jurajem Majdanem (vzadu).

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kempný odehrál v této sezóně za národní tým osm zápasů, v únoru si však poranil rameno a musel na operaci. V úterý se vrátil do sestavy Komety a zasáhl do závěrečných dvou zápasů semifinálové série play off extraligy proti Litvínovu. I proto se jej trenéři rozhodli pozvat do reprezentace.

„Byl na vyšetření u Pavla Koláře a vše je v pořádku. Je šest a půl týdne po operaci, hrál dva zápasy a cítil se dobře. Nenatékalo mu to, nebolelo ho to, mohl i chodit do soubojů. Samozřejmě, že se může stát cokoliv, ale momentálně je v pořádku," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček novinářům v Lillehammeru, kde národní tým dnes čeká druhý přípravný zápas proti Norsku.

V kádru je tak aktuálně včetně Birnera a Kempného 32 hráčů, po dnešním duelu se proto bude zužovat. „Určitě někdo vypadne. Aby nás nebylo moc," uvedl Špaček, podle kterého je ideální mít k dispozici pět pětek a tři gólmany. „Když je moc hráčů navíc, tak jsou na tréninku prodlevy, což není dobré. Chceme to udržet v tempu, aby to šlapalo," vysvětlil.

Aktuálně je stále nejistý start obránce Miroslava Blaťáka, jenž už je dva týdny s týmem, ale věnuje se léčbě krevní sraženiny v noze. Světový šampion z roku 2010 ale doufá, že se jeho stav zlepší a v úterý bude moci začít trénovat.

Reklama

Související témata: