Hlavní obsah

Návrat do hokejové reprezentace! Ručinský by se měl stát GM, Prospal asistentem trenéra

Olympijský vítěz z Nagana Martin Ručinský, který loni ukončil svoji bohatou kariéru, by se měl stát generálním manažerem české hokejové reprezentace pro Světový pohár. Asistentem trenéra by měl být jmenován dvojnásobný světový šampión Václav Prospal. Uvedl to ve středu deník Sport. Český svaz ledního hokeje realizační tým pro turnaj, který se bude hrát v září v Torontu, představí na čtvrteční tiskové konferenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Ručinský by se měl stát generálním manažerem české hokejové reprezentace.

Článek

V současné době působí na pozici generálního manažera národního týmu Slavomír Lener, který je zároveň šéftrenérem svazu. Ručinský má vedle zlaté medaile z Nagana ve sbírce i tři nejcennější kovy s MS (1999, 2001 a 2005). Kariéru završil ve 44 letech ziskem extraligového titulu s mateřským Litvínovem, o start na loňském domácím mistrovství světa jej připravilo zranění. Od té doby nikde v hokeji aktivně nepůsobí.

Ručinský v NHL, která Světový pohár pořádá, strávil jako hráč 16 sezón. Za Edmonton, Québec, Colorado, Montreal, Dallas, New York Rangers, Vancouver a St. Louis sehrál 961 zápasů a dalších 37 utkání má na kontě v play off.

Čtyřicetiletý Prospal završil aktivní činnost v roce 2013 a žije v USA, kde vede dorostenecký tým Tampa Scorpions. Dvojnásobný mistr světa z let 2000 a 2005 má na kontě v NHL 1108 zápasů za Philadelphii, Ottawu, Floridu, Anaheim, Tampu Bay, New York Rangers a Columbus a dalších 65 klání v play off.

Reklama