Hlavní obsah

Francouzské úřady zabavily kameru, kterou měl Schumacher při pádu na helmě

Aktualizováno

Francouzské úřady podle tamní agentury AFP zabavily kameru, kterou měl Michael Schumacher na helmě při pádu na lyžích. Vyslechly také jeho čtrnáctiletého syna Micka, který lyžoval ve francouzských Alpách společně se svým slavným otcem.

Foto: Stringer, Reuters

Němec Michael Schumacher měl při pádu na helmě připnutou miniaturní kameru.

Článek

Státní zastupitelství v Albertville zahájilo vyšetřování Schumacherovy nehody. Objasnit chce především otázku, zda při pádu hrála roli příliš velká rychlost, nebo zda šlo o nešťastnou souhru okolností a bude třeba kamenitý úsek mezi značenými sjezdovkami, v němž se pilot vážně zranil, lépe zabezpečit.

Francouzská agentura AFP informovala o tom, že si vyšetřovatelé vyžádali a zabavili kameru, kterou měl mít Schumacher na helmě. Neví se však, zda byla v době pádu zapnutá. "Takové detaily nejdříve sdělíme rodině," prohlásil jeden z vyšetřovatelů Patrick Quincy.

Nejúspěšnější pilot v historii formule 1 a vítěz rekordních 91 Velkých cen se vážně zranil 29. prosince dopoledne při lyžování v Méribelu. Schumacher, jenž ukončil kariéru v roce 2012, se udeřil hlavou o kámen, život mu zachránila přilba. V nemocnici podstoupil dvě operace hlavy, po nichž se jeho stav mírně zlepšil a stabilizoval. V pátek bylo Schumacherovi přesně 45 let.

Reklama

Související témata: