Hlavní obsah

OBRAZEM: Nový monopost, nová éra. Lotus srší před sezónou optimismem

Stáj formule 1 Lotus jako třetí v pořadí představila monopost pro nadcházející sezónu. V souladu s regulemi mistrovství světa F1 upravila design a upustila tak od dramatického tvaru přední části, hlavní výměna se však udála pod kapotou. Skončilo partnerství s Renaultem, hlavní pohonnou jednotku nyní dodává Mercedes. Právě kvůli tomu si v Lotusu od nového E23 Hybrid slibují dramatická zlepšení.

Foto: lotusf1team.com

Nový Lotus E23 Hybrid.

Článek
Fotogalerie

Lotus se chce vrátit do špičky startovního pole. „E23 Hybrid představuje novou éru. Zimní pauza byla velmi rušná a to nejen kvůli změně pohonné jednotky. Zlepšili jsme design, aerodynamiku a celkově jsme udělali obrovský pokrok ve vývoji. Jsme plni odhodlání i optimismu. Je na čase hodit zklamání z loňska za hlavu a opět bojovat o nejvyšší příčky," řekl výkonný ředitel Lotusu Matthew Carter.

Naplnit smělé cíle zkusí dvojice pilotů Romain Grosjean a Pastor Maldonado. „V minulém roce jsme se velmi trápili. Není žádným tajemstvím, že jsme se zaměřili na velké množství problémů. Udělali jsme obrovský pokrok v aerodynamickém tunelu, vylepšili chlazení, takže očekáváme, že E23 bude mnohem lepší než předchůdce. Nový motor by měl zvýšit výkon, ale celkově budeme spolehlivější a přizpůsobivější. Máme za sebou velký pokrok," dodal technický ředitel Lotusu Nick Chester.

Nové monoposty už letos ukázaly stáje Force India a Williams, další účastníci mistrovství F1 svůj vůz představí v nadcházejících dnech a týdnech.

Během února se uskuteční předsezónní testy v Jerezu a dvakrát v Barceloně, sezóna začíná 15. března v australském Melbourne.

Reklama

Související témata: