Hlavní obsah

Ferrari šokuje, předvedlo agresivní vizi budoucnosti F1

Praha

Tak jak se vám líbí? Stáj Ferrari právě v den rozhodování o budoucích pravidlech Formule 1 symbolicky představila nový návrh auta budoucnosti. Udělala tak prostřednictvím vlastní internetové stránky a fanouškům dala možnost vyjadřovat své názory. Tým se sídlem v Maranellu chce podnítit diskusi.

Foto: Sport.cz

Ferrari budoucnosti...?

Článek
Fotogalerie

„Jde nám o auto, které není jen technologicky pokročilé, ale dokáže vás na první pohled upoutat a vypadá agresivně," konstatuje italský tým, kterému s návrhem pomohlo studio Centro Stile Ferrari.

„Tento design by bylo možné udělat bez převratu v současných technických pravidlech. I minimální změny mohou dát autu zcela jiné vzezření, než na jaké jsme zvyklí..."

V úterý přitom v Ženevě vyjednává Komise F1, která by mohla odsouhlasit návrhy strategické skupiny F1. Ta v průběhu minulého týdne mluvila o širších autech, širších pneumatikách i o lepším přítlaku. Že by nové auto vypadalo takto?

„Nával vzrušení vyvolaný konceptem Ferrari ukázal, že velká změna vzezření závodnické mašinérie by byla populární," vyjádřil se redaktor Autosportu Jonathan Noble. „I když se v souvislosti s tímto designem objevila i negativní zpětná vazba, velké vzrušení obklopující koncept ukazuje, že současná generace monopostů F1 už snad není inspirativní."

Líbí se vám nový návrh auta budoucnosti, kterou symbolicky představila stáj Ferrari?
Ano
96,9 %
Ne
3,1 %
Celkem hlasovalo 53497 čtenářů.

Reklama

Související témata: