Hlavní obsah

Red Bull zahodil maskáče a oblékl se do tradičních barev

Praha

Originální černobílá kamufláž, kterou tým Red Bull obarvil při předsezónních testech formule 1 své vozy, je minulostí. Stáj, která v uplynulé sezóně přišla o pozici hegemona F1, po skončení posledního testu ve španělské Barceloně oznámila, že se vrací ke svému tradičnímu barevnému schématu s převažující modrou barvou.

Foto: Red Bull

Barevné provedení monopostu Red Bull pro sezónu 2015.

Článek
Fotogalerie

„S naší oslnivou kamufláží jsme si užili spoustu švandy a vysloužili si pár palcových titulků. Nicméně před cestou do Austrálie jdeme zpět do barvy," uvedl tým na svém webu. Podobně jako v minulých sezónách bude poznávacím znamením monopostů Red Bullu modrá barva. Na voze pak vyniká ještě žlutý nos a část za pilotem, nechybí rovněž červené prvky a boky zdobí purpurová.

Černobílá kamufláž, kterou používalo za druhé světové války britské a americké námořnictvo na lodích, sklidila úspěch, Red Bull ale ve finále ctil tradici. „Nebylo to první alternativní barevné schéma, které jsme použili, a zřejmě ani poslední. V uplynulých deseti letech jsme ale zanechali stopu v historii F1 s tmavě modrými vozy a tak to bude i nadále. Nepatříme k nejtradičnějším stájím ve formuli 1, přesto tradici držíme," podotkl Red Bull.

Barevné schéma připomínající zebru použil poprvé loni Sebastian Vettel na své helmě při Velké ceně Itálie v Monze a vedení stáje koncept později uplatnilo na celý vůz. Vedle originality měl ovšem černobílý lak i skutečně maskovací účel. „Vidět Red Bull s jiným lakováním je poměrně neobyčejné a kromě toho je obtížné udělat detailní fotografie auta v okamžicích, kdy se všichni pokoušíme držet si tajemství. Jen těžko uděláte detaily, protože to máte váš pohled," uvedl šéf stáje Christian Horner.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články