Hlavní obsah

Rána pro McLaren. Alonso v Austrálii nepojede!

Praha

Rozdává úsměvy, cítí se v pohodě, do úvodního podniku nové sezóny formule 1 v Austrálii ale 15. března nezasáhne. Pilot McLarenu Fernando Alonso, který předminulou neděli utrpěl při karambolu během testů v Barceloně otřes mozku, dal na doporučení lékařů a v Melbourne do kokpitu neusedne. Britský tým to oznámil na svém webu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fernando Alonso opouštěl nemocnici v Sant Cugat na severu Barcelony v dobré náladě.

Článek

Alonso ztratil při testu na Katalánském okruhu kontrolu nad vozem vinou prudkého nárazového větru a při boční ráně do ochranné zdi utrpěl otřes mozku. Bezprostředně po havárii byl navíc na okamžik v bezvědomí a v nemocnici strávil na pozorování další tři dny.

Vyšetření včetně CT a magnetické rezonance žádné závažnější poranění neodhalily ani bezprostředně po havárii, ani při dalších kontrolách, lékaři ale nakonec dali Alonsovi doporučení, aby v Austrálii raději nestartoval.

„Po sérii testů, z nichž poslední proběhly v pondělí večer, lékaři neodhalili žádné příznaky zranění. Fernando je z neurologického a kardiologického hlediska zcela zdráv. Lékaři nicméně doporučili standardní postup, a to minimalizovat nebezpečí dalšího otřesu mozku v bezprostřední době po prodělaném otřesu. Proto bylo Fernandovi doporučeno nestartovat v Melbourne a on tento návrch přijal. V Austrálii usednou do vozů McLaren Jenson Button a rezervní pilot Kevin Magnussen," uvedl tým v prohlášení na svém webu.

Podle týmu lékaři nicméně neměli problém s tím, aby se Alonso už vrátil k fyzické přípravě a byl stoprocentně fit na Velkou cenu Malajsie, která se jede 29. března. „Vzali na vědomí fakt, že se cítí v pohodě, a dali jeho návratu k tréninku zelenou," uvedl McLaren.

Reklama

Související témata: