Hlavní obsah

Formule 1 odstartuje příští rok v Austrálii až v dubnu

Praha/Melbourne

Nejpozdější termín startu nové sezóny od roku 1988 má v příštím roce v plánu mistrovství světa vozů formule 1. Seriál tradičně otevře Velká cena Austrálie, jejíž organizátoři potvrdili datum závodu 3. dubna. S ohledem na změnu času se úvodní podnik nové sezóny pojede o hodinu dřív.

Foto: Profimedia.cz

Melbournský Albert Park otevře seriál formule 1 i v roce 2016.

Článek

Termín Velké ceny Austrálie ve dnech 31. března - 1. dubna 2016 potvrdil ředitel závodu v melbournském Albert Parku Andrew Westacott. „Je fantastické, že Melbourne bude opět hostitelem úvodního podniku mistrovství světa vozů formule 1. V uplynulých dvaceti letech se Austrálie stala synonymem nové sezóny F1 a jsme moc rádi, že tomu tak bude i v příštím roce. Nové datum navíc přinese dřívější čas startu," poznamenal Westacott.

Pokud se nestane něco nepředvídatelného, tak šampionát odstartuje napřesrok o dva týdny později než letos, kdy se v Melbourne jelo 15. března. Pozdější start bude znamenat nahuštěnější kalendář, v němž by navíc mohlo fungovat až rekordních 21 závodů. Nově přibude závod v Ázerbájdžánu, otazník zatím stále visí nad návratem Velké ceny Německa a šéf seriálu Bernie Ecclestone dál drží Damoklův meč nad tradiční Grand Prix Itálie v Monze.

Konkrétní podobu by termínová listina měla dostat zhruba v průběhu září. To už by měla být jednání pořadatelů s promotérskou společností uzavřena.

Až v dubnu MS F1 startovalo naposledy v roce 1988, kdy seriál otevírala - shodou okolností rovněž 3. dubna - Velká cena Brazílie.

Reklama

Související témata: