Hlavní obsah

Plastová trofej? Fuj! Hamilton chce poháry ze zlata

Praha/Londýn

Pod drobnohledem je před víkendovou Velkou cenou Velké Británie formule 1 Lewis Hamilton. Britský pilot bude na domácí půdě obhajovat loňské prvenství a pevně věří, že v případě úspěchu převezme na pódiu pořádnou trofej. A ne plastový paskvil jako loni.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton a červené cosi na stupních vítězů v Silverstonu v roce 2014.

Článek

Hamilton v těchto dnech plní stránky britského tisku a jeho lamentování nad kvalitou trofejí a pohárů, které v současné době jezdci formule 1 na stupních vítězů dostávají, tak zabrala patřičný prostor. Nehledě na to, že si prý loňský mistr světa už stěžoval i u samotného šéfa F1 Bernieho Ecclestona.

„Loni mi dali nějakou plastovou věc a já si říkám: Tohle přece není žádná trofej! Tohle mohou rozdávat tak v GP2, ale ne ve formuli 1. Zlatý pohár je prostě něco unikátního," narážel Hamilton na loňský pohár - červenou imitaci pochodně, která připomínala hlavního sponzora závodu, banku Santander.

„Prostě potřebujeme lepší trofeje. Je šokující, jak špatné teď jsou. Na začátku mé kariéry ve formuli 1 byly poháry skutečně pěkné, ale teď je to příšerné. Opravdu příšerné," ulevil si vítěz 37 závodů F1 v deníku Daily Mail.

To mělo být stříbro? divil se v Rakousku

Pro špatnou zkušenost navíc třicetiletý závodník nemusel chodit nijak daleko. Stačilo si jen vzpomenout na pár posledních závodů. „Viděli jste pohár v Monaku? Nebo v Rakousku? Ten byl ze dřeva a spodek byl snad z olova. Asi to mělo představovat stříbro," láteřil nad pohárem za druhé místo na Red Bull Ringu.

Cesta ven? Podle Hamiltona by měli pořadatelé dát víc na tradici. „Bylo by skvělé, kdyby každá země měla opravdovou trofej. S charakterem budovaným léta, s odkazem na historii," dodal dvojnásobný světový šampión.

Jak bude vypadat letošní trofej v Silverstonu? Jasno bude v neděli odpoledne. Devátý závod letošní sezóny F1 startuje ve 14.00 SELČ.

Reklama

Související témata: