Hlavní obsah

Fangiovo tělo bude exhumováno kvůli testu otcovství

Buenos Aires

Soud v argentinském přímořském letovisku Mar del Plata nařídil exhumaci mrtvoly Juana Manuela Fangia, pětinásobného mistra světa formule 1 z let 1951, 1954, 1955, 1956 a 1957. Justice tak rozhodla na základě podnětu Oscara Espinosy, který tvrdí, že je Fangiovým synem. Informoval o tom deník Clarín.

Foto: Sport.cz

Bývalý jezdec formule 1 Juan Manuel Fangio.

Článek

Sedmasedmdesátiletý Espinosa, který se také věnoval závodění, požádal o první test otcovství už před dvěma lety. Jeho matka Andrea "Beba" Berruetová podle argentinských médií dlouhodobě udržovala s Fangiem milostný poměr. Exhumace těla pětinásobného šampióna F1 bude provedena 7. srpna.

Juan Manuel Fangio zemřel 17. července 1995 ve věku 84 let. Nikdy se neoženil a nemá žádné známé děti. Je pochován v rodném Balcarce v provincii Buenos Aires.

Fangio je dodnes považován za jednoho z nejlepších motoristických závodníků, ve 24 případech vyhrál Grand Prix a získal celkem 29 pole positions, přičemž na tento úspěch mu stačilo odjet jen 51 závodů. V padesátých letech minulého století jezdil za týmy Alfa Romeo, Maserati, Mercedes a Ferrari.

Reklama

Související témata: