Hlavní obsah

I mistr F1 se někdy utne. Hamilton v Monaku zboural stojící auto

Praha/Monako

Při závodu formule 1 chladnokrevně ovládá vůz v rychlosti přes 300 km/h, zatáčkami létá jako blesk. Situace v běžném provozu ale umí zaskočit i takového šoféra, jakým je již jistý letošní šampión F1 Lewis Hamilton. Britský jezdec v pondělí v Monaku zboural svůj vůz, když nabral stojící auto.

Foto: Moises Castillo, ČTK/AP

Lewis Hamilton zdraví diváky při Velké ceně Mexika.

Článek

Hamilton se k zahanbujícímu karambolu sám přiznal na Instagramu, kam pověsil svou fotku z letadla, jímž mířil na víkendovou Velkou cenu Brazílie. „Chci vám jen dát vědět, proč bylo v posledních dnech na mých sociálních sítích ticho. Jednak mě sklátila horečka a taky jsem měl v pondělí večer nehodu na silnici v Monaku," uvedl britský pilot, který letos přidal titul k triumfům z let 2008 a 2014.

A závodník týmu Mercedes bez okolků uvedl, že šlo o jeho chybu. „Píšu tady o tom, protože cítím, že by měl každý nést odpovědnost za své činy. Chyby se stávají, důležité ale je vzít si z nich poučení a posunout se dál," prohlásil.

Někdo vydělá

Při karambolu nebyl nikdo zraněn, Hamilton ale naznačil, že jej bude incident něco stát. „Nikomu do toho nic není, ale jsou lidé, kteří vědí, kdo jsem, a budou se snažit vytěžit ze situace rychlé prachy. Nemám s tím problém. Nikomu se nic nestalo, a to je to hlavní," napsal třicetiletý závodník.

Kuriózní na celé věci bylo, že Hamilton boural do nepohybujícího se vozu. „Došlo k lehkému kontaktu se stojícím autem, moje auto bylo poškozeno. Po debatě s týmem a doktorem jsme se rozhodli, že vyrazím do Brazílie o den později. Už se ale cítím lépe a zdravím vás z paluby letadla," poznamenal vítěz 43 Velkých cen.

Tradiční závod na okruhu v brazilském Interlagosu patří mezi ty, kde se Hamiltonovi dosud vyhrát nepodařilo. Spraví si o víkendu již jistý šampión chuť po nepovedeném začátku týdne? Předposlední závod letošní sezóny F1 se jede v neděli od 17:00 SEČ. Průběh závodu budete moci tradičně sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz, přímý přenos vysílá Sport 1 a Sport 2.

Reklama

Související témata: