Hlavní obsah

Bývalý šampión Hayden opustí MotoGP, pojede superbiky

Motegi

Američan Nicky Hayden opustí mistrovství světa silničních motocyklů a v příští sezóně bude startovat v superbikovém seriálu. Světový šampión v královské kategorii MotoGP z roku 2006 bude hájit barvy týmu Honda.

Foto: Profimedia.cz

Nicky Hayden na trati v Indianapolisu.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Hayden startuje v MS od roku 2003 a na kontě má 212 závodů - tři vyhrál a osmadvacetkrát se umístil na stupních vítězů. Titul před devíti lety získal s motocyklem Honda, se kterým závodí i letos.

"Mé další kroky povedou do superbiků, a s Hondou. Jsem z dohody nadšený, s Hondou jsem zažil největší úspěch v kariéře. Superbikové mistrovství světa jsem sledoval jako dítě, tehdy v něm bojovala řada amerických jezdců. Myslím si, že jsem se k tomuto kroku rozhodl ve správnou chvíli," uvedl Hayden na tiskové konferenci v Motegi, kde o víkendu pokračuje seriál MS silničních motocyklů.

Hayden se podle svých slov bude muset v nové kategorii hodně učit. Na začátku své úspěšné kariéry ale v USA startoval v superbikovém šampionátu a roce 2002 jej vyhrál jako nejmladší jezdec v historii. Pokud by dokázal vyhrát superbikové MS, stal by se prvním jezdcem s titulem z MotoGP i superbiků.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články