Hlavní obsah

Obránce Blaťák vypadl kvůli zranění z přípravy reprezentace a na MS si nezahraje

škv, kezSport.cz
Aktualizováno

Hokejový obránce Miroslav Blaťák si na domácím mistrovství světa nezahraje. Zadák Omsku od poloviny března léčí krevní sraženinu ve stehně, v pondělí sice začal trénovat s národním týmem, přetrvávající zdravotní problémy ale mistru světa z roku 2010 nedovolí, aby v přípravě pokračoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Miroslav Blaťák během tréninku české hokejové reprezentace ve Velkých Popovicích.

Článek

Blaťák byl přitom ještě včera s koučem reprezentace Vladimírem Růžičkou domluvený, že s týmem neodcestuje ve čtvrtek do Švédska, kde nároďák hraje v pátek a v neděli zápasy s domácím výběrem Tří korunek. Místo toho měl své zranění doléčit, kvůli nelepšícímu se stavu ale nakonec musel boj o domácí šampionát vzdát.

"Když by to se šampionátem nevyšlo, byl bych hodně smutný, ale musím být soudný," řekl ve středu dvaatřicetiletý zadák.

Blaťák se zranil hned v prvním zápase čtvrtfinále play off KHL proti Kazani. "Dával jsem od mantinelu puk, protihráč mě chtěl dohrát, a jak jsem mu uskočil, trefil mi kolenem stehno. Rozhodčí to ani nepískli jako faul, pak se přišli omluvit, že to neviděli," popisoval příčinu svých trablů zlínský rodák, který byl po celou dobu denně v péči fyzioterapeutů. Doléčit se ale nestihl a na MS se nepředstaví.

K reprezentaci se naopak dnes na pražském letišti připojila první posila z NHL Michal Jordán z Caroliny. Čtyřiadvacetiletý obránce odcestoval s týmem k zápasům do Švédska. Doma naopak zůstali brankář Alexander Salák, obránci Bohumil Jank, Ondřej Němec, Martin Pláněk a útočník Jan Kovář. K mužstvu se opět připojí v úterý ve Znojmě.

Reklama

Související témata: