Hlavní obsah

Dám si jedno pivo. Fanouškům v Ostravě pomůžou studenti i infolinka

Ostrava

Už za pár dnů se Ostrava společně s Prahou stane sportovním pupkem světa. Na hokejový šampionát do ní zamíří tisíce fanoušků z USA, Běloruska, Ruska, Finska, Dánska, Norska, Slovenska a Slovinska. Na dva týdny se budou fanoušci ze zahraničí i ze všech koutů Česka pohybovat po moravskoslezské metropoli a jejím okolí.

Foto: Sport.cz

Studenti budou v Ostravě chodit převlečeni jako maskoti šampionátu - králíci Bob a Bobek.

Článek

K tomu, aby nezabloudili a nevznikaly komplikace v dopravě či jinde, mají pomoci opatření města. Hokejovým fanouškům budou na několika místech Ostravy pomáhat studentské hlídky, připravena je i bezplatná informační linka a speciální propagační a informační materiály.

Ještě před zahájením MS, 30. dubna, spustí provoz bezplatná informační linka na telefonním čísle 800 220 220. „Fungovat bude po celou dobu šampionátu od 10 do 22 hodin. Fanoušci zde získají informace týkající se města. V našich pobočkách si pak bezplatně mohou vzít trhací mapy či průvodce městskou dopravou, obdrží i podrobný plán Ostravy a slovníček se základními výrazy, jako například: dám si jedno pivo," popisoval jednatel Ostravského informačního servisu Radim Chytka.

Hlídky dobrovolníků

Dodal, že milovníkům hokeje budou v ulicích města pomáhat s orientací také hlídky studentských dobrovolníků oblečené do bílých triček s obrázky králíků Boba a Bobka, kteří jsou maskoty šampionátu.

V jedné z hlídek bude i Andrea Drobná, která včera dorazila na ostravský magistrát na školení dobrovolníků. „Jsem hokejová fanynka, ale také doufám, že si procvičím angličtinu a jiné jazyky. Určitě se půjdu podívat na zápas mezi USA a Ruskem," svěřila se Právu studentka. Hlídky studentských dobrovolníků najdou fanoušci na vlakových nádražích, v centru města, ale i u hotelů.

Ve fanzóně bude i program

„Ostrava se na pořadatelství MS v ledním hokeji důkladně připravovala. ČEZ Aréna, v níž se šampionát odehraje, prošla rekonstrukcí a modernizací. Celkem město na pořádání mistrovství vynaložila přes 70 miliónů korun," uvedl náměstek Palyza s tím, že v těsné blízkosti ČEZ Arény vznikne fanzóna, do níž je vstup zdarma.

Fanoušci zde budou moci sledovat vybraná hokejová utkání v přímých přenosech na největší LED obrazovce na severní Moravě, která měří 100 metrů čtverečních. Užijí si i bohatý doprovodný program, dají si pivečko a prohlédnou si prezenatci oficiálních partnerů a sponzorů šampionátu, ale i města. Fanzóna se otevře 1. května v 15.30 hodin a kromě 13. května bude otevřena každý den až do 14. května.

Reklama

Související témata: