Hlavní obsah

Sborná obsadí Kravaře. Snad se nám podepíší na zeď, zasnil se Hadamczik

Kravaře
Aktualizováno

Vzácní hosté dorazí ve středu vpodvečer do Kravař na Opavsku. Tamní Buly Aréna se v příštích více jak čtrnácti dnech stane domovem ruské hokejové sborné v čele s útočníky Iljou Kovalčukem a Jevgenijem Malkinem či nejlepším brankářem loňského šampionátu v Minsku Sergejem Bobrovským.

Kravaře - Buly Aréna, přechodné sídlo ruské výpravy při MS.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Je to pro nás mimořádná událost. Už jsme tady v minulosti ruské týmy měli, ale hvězdami nabitá ruská hokejová reprezentace je něco mimořádného," řekl Právu bývalý reprezentační kouč a majitel komplexu Buly Aréna v Kravařích Alois Hadamczik.

„Poprvé k nám přivezl Rusy současný trenér Slovenska Vladimír Vůjtek, hostili jsme i Vjačeslava Bykova s jeho svěřenci," popisoval Hadamczik, který ze společného působení ve Vítkovicích zná velmi dobře i aktuálního trenéra sborné Olega Znaroka.

„Když jsem ho tehdy stahoval z Německa na play off do Vítkovic, vůbec mě nenapadlo, že se jednou potkáme jako trenéři na lavičkách národních týmů. Těším se, až se znovu potkáme," svěřoval se Hadamczik.

Bude i kaviár

Kromě čerstvého vymalování nemuseli v hotelu měnit téměř nic. Na návštěvy sportovních klubů jsou zvyklí a vědí, jak jim zajistit pohodlí. Nejsložitější přípravy tak probíhají v kuchyni, kde si kuchaři opakují či se nově učí recepty ruské kuchyně.

„Trochu jsme se museli učit ty jejich polévky. Kromě nejznámějšího boršče například masovou soljanku a speciální rybí polévku. Jinak nás ale nic nepřekvapilo, zkušenosti s ruskými týmy máme. Vše doladíme, až přijedou. Budeme jim vařit speciality z kaviáru, těstoviny či hovězí maso," vyjmenoval šéfkuchař hotelu Buly Aréna čtyřiatřicetiletý Vladan Mučka.

Zároveň ale přiznal, že drobná nervozita v kuchařském týmu přece jenom je. „Tak určitě. Jsou to ti nejlepší hokejisté na světě. Ale my to zvládneme," smál se Mučka.

Vyzdobili chodbu

Obhájci titulu mistrů světa ze šampionátu v běloruském Minsku budou mít k dispozici celý komplex včetně ledové plochy těsně vedle hotelu. Vše bude přísně střeženo a kromě akvaparku pro veřejnost uzavřeno.

„Rusové si v Ostravě ubytování nevybrali, proto oslovili nás. Generální manažer týmu Andrej Safronov se přijel podívat a za dva dny už jsme věděli, že u nás budou bydlet," líčil Alois Hadamczik, jenž se už nemůže dočkat, až do útrob hotelu, který zdobí fotografie fotbalových a hokejových hvězd minulosti i současnosti, ruští hokejisté vstoupí.

„Speciálně pro ně jsme nechali v jedné z chodeb instalovat fotografie hráčů. Byli bychom moc rádi, kdyby se nám na tu zeď podepsali. To, že si nás vybrali, je pro nás obrovskou poctou. Jejich návštěva bude obrovskou událostí pro celé město," vykládal Hadamczik.

Reklama

Související témata: