Hlavní obsah

Jágr přivítá nový rok s krajany

PRAHA

Silvestrovská oslava nejlepšího sportovce země Jaromíra Jágr se odehraje v kruhu českých spoluhráčů z Rangers a dalších krajanů. "Nový rok přivítám mezi Čechy. Sice hrajeme 31. prosince v Pittsburghu, ale hned po zápase se vracíme do New Yorku, kde se k nám připojí kamarádi, kteří přijeli z domova, a společně zajdeme do baru," sděluje ČTK Jágr s tím, že poslední půlnoc bude patřit svobodným, neboť ženatí s sebou berou manželky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

"Nic neplánujeme, bude to mít volný průběh," poznamenal další hokejista z Rangers Petr Průcha, bydlíci v Jágrově apartmá nedaleko Central Parku. "S jeho rodinou jsem prožil i Vánoce a byl jsem rád, že na svátky nemusím být v cizině sám. Obešli jsme se sice bez vánočního stromku, ale byly dárky a štědrovečerní večeře jako v Čechách. Na stole byl i kapr, i když já ho nejím," vykládá pro ČTK Průcha.

Také do baru, ale v Moskvě, se chystá hokejista moskevského Dynama Pavel Rosa, za jehož rodinou přijeli do Ruska rodiče kanadské manželky. "Bude to jistě velkolepé," slibuje útočník. Okázalou silvestrovskou oslavu slibují i pořadatelé Zlaté lyže v Novém Městě na Moravě. "Do Nového roku nám tu zůstává přes sto lidí z celého světa, kterým jsme v hotelu zajistili zábavu i dost jídla a pití," tvrdí šéf organizačního výbnoru Petr Honzl.

Čeští běžci na lyžích ale budou spěchat domů. Lukáš Bauer s rodinou na Boží Dar, Kateřina Neumannová s přáteli na šumavský Zadov. Jen umírněnou oslavu konce roku chystají skokani na Turné čtyř můstku, které čeká v novoročním odpoledni závod v Garmisch-Partkenkirchenu. "Přiťukneme si s trenérem Bajcem možná ještě před půlnocí a půjde se spát," říká Jakub Janda.

Až v posledních hodinách roku budou mít odehrán svůj zápas s Rusy mladí hokejisté na MS dvacetiletých v Kanadě. "Výsledek se určitě podepíše na novoroční náladě, změnu letopočtu budeme vnímat jen letmo," tuší trenér Radim Rulík. Pracovního Silvestra v cizině prožíjí také cyklokrosaři, kteří poslední letošní den jedou závod Světového poháru v belgickém Hooglede-Gits.

Reklama