Hlavní obsah

VIDEO: Norský amatér svými kopy zaujal týmy amerického fotbalu

San Diego

O sedmadvacetiletém Norovi Havardu Ruglandovi donedávna téměř nikdo nevěděl. Svým videem, na kterém předvání skvělou kopací techniku a které si už na internetu prohlédlo téměř milión lidí, ale zaujal i profesionální týmy amerického fotbalu.

Norský amatér svými kopy zaujal týmy amerického fotbalu.

 
Článek

Na zkoušku do San Diega ho dokonce pozvalo vedení New Jersey Jets. Zájem o něj projevily i tři týmy amerických univerzit.

"Šlo to dobře," řekl Rugland o zkoušce v Jets norské stanici NRK. "Samozřejmě člověk je tady trochu víc pod tlakem, ale byl jsem v klidu," uvedl Nor, který americký fotbal nikdy nehrál.

Na videu předvádí kopy na brány z 50 metrů, ale také dokáže trefit míčem basketbalový koš, přihrát ho kamarádovi jedoucímu v autě, na skateboardu či stojícímu na mostě.

"Havard má jako kopáč neuvěřitelný talent," řekl kouč kopáčů Michael Husted. "Má v noze dělo. Když bude pracovat na technice, může patřit v NFL k nejlepším," uvedl Husted, jenž hrál v NFL devět sezón.

Rugland by mohl jít ve stopách krajana Jana Steneruda, jenž působil v zámořské soutěži 19 sezón. Vysloužil si místo v Síni slávy, kam se prosadil jako jeden z pouhých tří kopáčů.

Reklama