Hlavní obsah

Pořadatelé Odložilova memoriálu veří, že Špotáková hodí 70 metrů

Veronika FeltováSport.cz

„Barbora Špotáková je podle mých informací ve výborné formě. Myslím, že by mohla hodit oštěp za sedmdesátimetrovou hranici,“ prohlásil na čtvrteční tiskové konferenci Miroslav Ševčík, ředitel mítinku Memoriál Josefa Odložila. Již 16. ročník se uskuteční v pondělí 8. června na pražské Julisce.

Článek

Kromě olympijské vítězky a světové rekordmanky Barbory Špotákové by měl být dalším lákadlem běh mužů na 100 metrů. Ve startovní listině je několik běžců, kteří už zaběhli čas po deset sekund. „Dosavadní rekord mítinku 10,10 by mohl být překonán," přál si ředitel mítinku Miroslav Ševčík.

Dalším vrcholem dne by měla být soutěž kladivářů. O prvenství by mohli bojovat dva olympijští vítězové - Slovinec Primož Kozmus, který získal loni zlato v Pekingu a Polák Szymon Ziolkowski, jenž přivezl nejcennější kov z olympijských her v Sydney v roce 2000. "Věříme, že hravě padne hranice 80 metrů," prohlásil Ševčík. Hlavním závodem bude opět běh na 1500 metrů, v němž byl Josef Odložil stříbrný na olympijských hrách v Tokiu v roce 1964.

Zúčastní se i desetibojař Šebrle a diskařka Cechlová

Z českých hvězd se představí všichni tři medailisté z letošního halového mistrovství Evropy - bronzoví Petr Svoboda a Roman Šebrle a stříbrná Lucie Škrobáková. Svoboda a Škrobáková se představí na 100 m překážek. V jakých disciplínách nastoupí český desetibojař ještě není jasné. "Roman Šebrle bude startovat ve dvou nebo třech závodech podle jeho vlastního výběru," dodal Ševčík.

V diskařském sektoru bude usilovat o vylepšení vlastního mítinkového rekordu Věra Cechlová-Pospíšilová. "Zúčastnit by se chtěla i dopingová hříšnice Natalja Sadovová. My ale o tuto diskařku vzhledem k její minulosti nemáme zájem," přiznal Ševčík. V dálce budou proti kvalitním soupeřům skákat Roman Novotný a Štěpán Wagner. Ve skoku o tyči se objeví Jan Kudlička a Štěpán Janáček. Jedním z jejich rivalů bude Francouz Romain Mesnil, který nedávno běžel ulicemi Paříže nahý.

V rámci memoriálu proběhne i tradiční závod vozíčkářů na 1500 m a nově si také handicapovaní sportovci zasoutěží v hodu diskem. Vstupenky budou jako v předchozích letech zdarma a budou slosovatelné.

Reklama