Hlavní obsah

Kladenský desetiboj byl zařazen do elitní série IAAF Challenge

PRAHA/BERLÍN

Přání organizátorů vícebojařského mítinku v Kladně o zařazení podniku do série IAAF Challenge bylo vyslyšeno! O zařazení středočeského podniku do elitního seriálu rozhodla Rada IAAF na kongresu v Berlíně, kde v sobotu startuje mistrovství světa.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Desetibojař Roman Šebrle při mítinku v Kladně.

Článek

Pořadatelé o zařazení do série, v níž si atleti rozdělují podle bodové bonifikace prémii 200 tisíc dolarů, usilovali již po loňském premiérovém ročníku, aby se dostali do lepší vyjednávací pozice se špičkovými atlety. „Absenci bonifikačních bodů musíme kompenzovat finančně,“ povzdechl si před letošním ročníkem ředitel závodu Zdeněk Lubenský.

Rada IAAF přání pořadatelů na kongresu vyslyšela a pro příští rok Kladno do seriálu Challenge zařadila. „Jsem rád, že se podařilo prosadit tento mítink do série IAAF Challenge již po dvou letech. Snažili jsme se diplomatickou cestou podpořit organizátory v jejich snaze o prosazení se v Challenge a domnívám se, že zařazení do ní je uznáním vysoké úrovně mítinku i postavení českého víceboje ve světě,“ komentoval předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

Příští ročník seriálu odstartuje 8.-9. května mítink v Desenzanu. Na konci května se vícebojařská špička sejde tradičně v Götzisu a o necelé tři týdny později v Kladně. Po měsíční pauze přijde na řadu podnik v Ratingenu a celou sérii uzavře dvoudenní klání v Talence. „Těším se, že v příštím roce uvidíme v Kladně světovou atletiku s nejlepšími vícebojaři a vícebojařkami,“ těší Varhaníka.

Reklama