Hlavní obsah

Sprinter Bolt je podle L'Équipe Šampionem šampiónů

PAŘÍŽ

Jamajský sprinter Usain Bolt se stal druhý rok po sobě takzvaným Šampiónem šampiónů v tradiční anketě francouzského sportovního deníku L'Équipe. Třiadvacetiletý atlet na srpnovém mistrovství světa v Berlíně zopakoval své fenomenální výsledky z loňských olympijských her v Pekingu a anketu vyhrál suverénně před tenistou Rogerem Federerem.

Foto: Phil Noble, Reuters

Jamajčan Usain Bolt oslavuje na MS v Berlíně triumf ve štafetě na 4x100 metrů.

Článek

Bolt na světovém šampionátu triumfoval stejně jako rok předtím pod pěti kruhy ve sprintech na 100, 200 metrů a ve štafetě na 4x100 metrů. V obou individuálních závodech navíc překonal své světové rekordy z Pekingu a posunul hranici lidských možností na 9,58 a 19,19 sekundy.

Za své výkony dostal Bolt od novinářů 1289 bodů, tedy více než dvakrát víc než druhý Federer (568). Fenomenální Švýcar letošním triumfem na Roland Garros zkompletoval takzvaný kariérní Grand Slam a následným vítězstvím ve Wimbledonu se ziskem 15. titulu na turnajích "velké čtyřky" stal nejúspěšnějším tenistou historie.

Třetí místo v anketě L'Équipe obsadil italský motocyklový jezdec Valentino Rossi (296 bodů), jenž letos vyhrál podeváté mistrovství světa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články