Hlavní obsah

VIDEO: Tohle je panečku fair play! Běžec odmítl vítězství. Pustil před sebe soupeře, který si spletl cíl

Burlada

I v současném vrcholovém sportu se občas stává, že principy fair play jsou postaveny nad osobní úspěch. Předvedl to i španělský běžec Ivan Fernandez Anaya, jehož gesto ze závodu cross country v Burladě ohromilo svět.

Vedoucí běžec si spletl cíl, jeho protivník ho upozornil a férově ho nechal zvítězit

 
Článek

Španěl si běžel pro druhé místo za bronzovým medailistou z olympiády v Londýně, Keňanem Abelem Mutaim. Jenže v posledních metrech před cílem náhle získal nečekanou šanci závod na úkor svého konkurenta vyhrát.

Podle listu El País si totiž Mutai myslel, že už proťal pomyslnou cílovou pásku a přestal běžet zhruba deset metrů před skutečným cílem závodu. „Otáčel se směrem k fanouškům, kteří na něj křičeli, ať běží dál, ale protože španělštině nerozumí, tak si to neuvědomil," vysvětlil Anaya pro CNA.

Španělský běžec však zaváhání svého soka nevyužil ve svůj prospěch, ale soupeře před sebou do cíle dovedl tak, aby Keňan získal vítězství, které mu po právu patřilo. Anaya se tak vlastně sám odsoudil ke druhému místu, ale získal si přízeň a obdiv fanoušků. Na jeho facebookovém účtu se ihned objevilo pět set nových žádostí o přátelství.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články