Hlavní obsah

Praha už vítá atletickou smetánku. Česká výprava dostane v O2 areně větší prostor

Praha

V okolí O2 areny už se pohybují desítky lidí s akreditacemi na krku, v rozcvičovací hale je cítit lepidlo z čerstvě usazené dráhy, na hlavní ploše koordinuje dění výkonný ředitel šampionátu Tomáš Janků. Organizovaný mumraj signalizuje, že ve čtvrtek v Praze vypukne halové mistrovství Evropy v atletice.

Pražská O2 arena se připravuje na HME v atleticeVideo: Sport.cz

 
Článek

„Všechno běží až neuvěřitelně hladce, jsme s přípravami o den napřed,“ pochvaluje si Janků. Nestíhá se ani oholit, skoro nespí, ale udržuje si dobrou náladu. „Myslím, že budeme mít jedno z nejhezčích míst pro vyhlašování vítězů,“ pyšně ukazuje nad jednu ze zatáček, kde vyrostla platforma připravená pro stupně vítězů.

Chystá se zahájení

„Při mistrovství světa v hokeji tam pak budou televizní studia,“ odkazuje na další velkou sportovní akci v O2 areně.

Sotva minulé pondělí zakončila svou koncertní show popová diva Katy Perry, začala se největší česká hala převlékat do atletického hávu. Kamióny navezly 1466 dílů dráhy a dělníci je jako puzzle dávali dohromady.

Teď se ale nad dráhou i jednotlivými sektory vznáší barevné obrazovky a světla, které poslouží pro čtvrteční slavnostní zahájení. „Nejde to jako při koncertě, že sem najede kamión a všechno naveze. Musíme dělat speciální trasy, abychom neponičili dráhu,“ vysvětluje Janků.

VIP vstupenky ještě v prodeji

V útrobách haly je schováno zázemí pro atlety, kterých dorazí téměř 650 z 49 zemí. Výpravy mají své oddělené boxy. „Český tým má nepatrně větší prostor,“ říká Janků a ukazuje zatím prázdnou místnost s ledničkou, kam přibudou masérské stoly.

„Snažili jsme se českým atletům vyjít vstříc, aby tu měli veškerý komfort, někteří si budou moct halu vyzkoušet i v rámci testování,“ popisuje výkonný ředitel drobné výhody domácího prostředí. Tou hlavní ale bude vyprodaná hala, na šampionát zbývají již jen VIP vstupenky.

V pondělí už do Prahy přiletěli první atleti, největší nápor se čeká ve středu, kdy se setká a ubytuje v hotelu Clarion Congress i česká výprava.

Reklama