Hlavní obsah

Sedmibojařka Klučinová potvrdila účast na mítinku v Kladně

Kladno

Bronzová medailistka z halového mistrovství Evropy v Praze Eliška Klučinová potvrdila účast na vícebojařském TNT Express mítinku v Kladně, který se koná v pátek 12. a v sobotu 13. června. Půjde o její jediný sedmiboj v nadcházející sezóně na českém území. Klučinová vytvořila na stadiónu Sletiště, kde atleticky vyrůstala, už tři české rekordy, ten poslední z loňska má hodnotu 6460 bodů.

Foto: Jan Kucharčík

Vícebojařka Eliška Klučinová

Článek

Klučinová se připravovala na sezónu v Africe a před několika dny se vrátila. "Natrénováno mám a místní fanoušci a kamarádi ze mě určitě budou chtít dostat úplně všechno. Takže když se přiblížím svému letošnímu cíli 6500 bodů, budu spokojená," řekla v tiskové zprávě Klučinová.

Klučinová na devátém ročníku vícebojařského mítinku IAAF bude startovat popáté a zatím pokaždé stála na stupních vítězů. Třikrát byla třetí, jednou závod vyhrála.

"Eliška (Klučinová) je pro nás klíčovou závodnicí ženské startovní listiny a já jsem zvědav, nakolik se její halový úspěch a zlepšení promítne do letního výkonu. Uvidíme, jestli v Kladně, kde se jí tradičně daří, znovu překoná český rekord," uvedl ředitel závodu Zdeněk Lubenský.

Reklama

Související témata: