Hlavní obsah

Kdepak Gatlin! Bolta porazil až kameraman na segwayi. Chtěl mě zabít? divil se šampión

Peking
Aktualizováno

Jen s mírnou nadsázkou se dá říct, že nejtěžší moment čtvrtečního pekingského večera prožil sprinterský unikát Usain Bolt až při čestném kolečku. Zatímco na dvoustovce vcelku jasně potvrdil roli nezpochybnitelné světové jedničky, když v čase 19,55 s zdolal hlavního vyzyvatele Justina Gatlina o 19 setin, nepříjemnosti nastaly při následných oslavách.

Kameraman na segwayi srazil Usaina Bolta

 
Článek
Fotogalerie

První část čestného kolečka s jamajskou vlajkou si užil, dokonce i s Gatlinem pár slov prohodil, když se potkali na lavičce. Jenže komplikace přišla na cílové rovince. Zatímco Bolt zdravil nadšené fanoušky, nepozorný kameraman na vozítku segway známém i z pražských ulic narazil do kolejnice pro pojízdnou kameru a nic netušícího desetinásobného mistra světa srazil. Oba skončili po vcelku nebezpečně vyhlížející kolizi na zemi.

„Chtěl mě snad zabít?“ divil se Bolt, jehož v Pekingu čeká ještě sprinterská štafeta. „Přišlo mi to, jakoby si řekl: Už vyhrává až moc, musíme se ho zbavit,“ pokračoval v odlehčeném duchu. Na noze šrám, ale může hovořit o velkém štěstí, že nedopadl hůř.

Fanouška hned vyvedli

Čínský kameraman se Boltovi okamžitě omlouval, světový rekordman se ale rychle postavil. Přesto následujících pár kroků kulhal a držel se za nohu. Kameraman na tom byl hůř, na nohy mu museli pomáhat kolegové, a když Bolt viděl, že se dlouho nezvedá, sám šel zkontrolovat, jestli je v pořádku.

Další nepříjemnost přišla o pár metrů dál. Devětadvacetiletý Bolt šel několikrát až k tribuně pozdravit se s jamajskými fanoušky, až sprinterskému vládci chvílemi hrozilo umačkání. Jeden z příznivců pak za Boltem vtrhl až na plochu, což se mu ale vymstilo. Strážci pořádku okamžitě zasáhli, marný byl úprk odvážlivce. Okamžitě byl zpacifikován a odvlečen z plochy.

Karambol s kameramanem měl vtipnou dohru i na tiskové konferenci. „Myslel jsem, že ho na mě poslal Justin," dobíral si Bolt vedle sedícího Gatlina, jenž pohotově odvětil: „V tom případě chci své jüany zpět."

Reklama

Související témata:
Segway