Hlavní obsah

Gatlin pokořil Boltův světový rekord na stovku. Jenže podváděl s obřím větrákem

Praha

Porazit fenomenálního sprintera Usaina Bolta, obzvlášť na stometrové trati, je hodně těžký úkol. Jeho rivalovi Justinu Gatlinovi se dokonce podařilo pokořit Jamajčanův skvělý světový rekord, jenže do rekordních tabulek se jeho výkon nezapsal.

Takhle Justin Gatlin "pokořil" Usaina Bolta.

 
Článek

Boltův senzační čas 9:58 z Berlína 2009 překonal 34letý Američan v japonské tv show Kasupe o 13 setin, když cílovou čáru proťal v čase 9:45. Jenže trik byl v tom, že do zad mu foukala obří turbína, která rozproudila vzduch do rychlosti 8,9 metrů za sekundu, což je čtyřnásobně více, než povolují pravidla.

Gatlinův super čas z japonské show už je téměř pět let starý, nicméně video z jeho exhibičního kousku se rozšířilo po světě mezi fanoušky až nyní před blížícími se olympijskými hrami v Riu, kde rivalita mezi Boltem a Gatlinem má znovu ožít.

Američan si věří, že suverenitu neporazitelného Jamajčana na hrách v Brazílii přeruší. „Budu to já, kdo vyhraje. Vrátíme zlato zpátky do USA, do LA, do New Yorku," kasal se minulý týden bývalý dopingový hříšník v rozhovoru pro TMZ Sports.

Reklama