Hlavní obsah

To se povedlo! Chci chlapa po STK, zpívá Soukalová. A s kým se dala dohromady?

Gabriela Soukalová v nové roli! Jako zpěvačka. A teď už naplno. Žádné převzaté věci přezpívané kdesi na biatlonových mejdanech či jiných společenských akcích, ale pecka, o které může říci, že je její původní. Parťákem biatlonistky, která udivuje svými výkony na lyžích a s malorážkou i půvabem, je v tomto případě Petr Nasty Cerha. Nebudeme fušovat do řemesla hudebním kritikům, ale vypadá to na dobrou práci. Nehraje si to v celkovém pohledu na cosi velkolepého, nechybí vtip a myšlenka, není to laciná odrhovačka.

Gabriela Soukalová - videoklipVideo: Nadační fond Petra Koukala

 
Článek

Gabriela Soukalová - rozhovor

Soukalová je známá svým uměleckým zaměřením, zejména na výtvarné umění a hudbu a zpěv, ale čekali byste od ní něco takového? Teď přichází na světlo světa její první singl a spolu s ním i videoklip.

Splněný sen

„Vnímám to velmi pozitivně, protože je to něco jako splněný sen," komentuje první původní hudební věc a zároveň klip.

„Já jsem vždycky hrozně ráda zpívala, ale nikdy mě nenapadlo, že bych jednou mohla nazpívat svoji vlastní písničku. Vždycky jsme přezpívávali jenom skladby známých interpretů, jen tak pro zábavu, abychom zabili nudu. Že to dospělo až tak daleko, tak to asi nikdo nečekal. Pro mě to byla velká výzva a já jsem za to hrozně ráda. Doufám, že se náš duet s Nastym bude líbit," říká dále ke společné akci s profesionálními muzikanty a beatboxerem Nastym.

Písnička se jmenuje STK pro chlapy, podporuje aktivity Soukalové přítele Petra Koukala spojené s prevencí rakoviny varlat. „Chci chlapa po STK," zpívá výmluvně Soukalová. Autory písně jsou Arnoš Frauenberg a Jaro Cossiga. Líbí se vám?

Trefovala se přesně, říká Nasty

Jak to Nastymu šlo s Gábinou? „Já jsem ji znal jen z televize. Slyšel jsem o jejích úspěších v biatlonu. Více méně se sportovci je to vždycky skvělá kombinace a spolupráce. Byla všude včas, trefovala se do mikrofonu přesně, jak měla, stejně jako do terčů. A je to strašně sympatická holka," říká Cerha. Vlastě až při této příležitosti se seznámil s iniciativou STK pro chlapy.

„Tím, že jsem poznal Petra (Koukala), tak jsem se na STK-áčko zeptal více. Zjistil jsem, co to vůbec obnáší. Dokonce díky Petrovi se slovo varle stalo pro mě „netabu". Zjistil jsem, že i v mém věku už je na čase, abych něco takového podstoupil. Je to pro mě takové nové seznámení a rozhodně není od věci, protože zdraví, jak babičky vždycky říkaly, a není to klišé, je na prvním místě. Dokážu si představit, že zrovna STK-áčko pro chlapy je takový stavební kámen, který by měl podstoupit každý člověk, který už odejde od rodičů," chválí Koukalovu aktivitu.

„ V tom se zapsal Petr jako takový záchranář a zároveň muž na svém místě. Samozřejmě s jeho myšlenkou je to palec nahoru."

I Koukal zažil při natáčení též něco neobvyklého, a to ve spojitosti s partnerkou. „Jsem rád, že teď konečně dostala šanci to ukázat. Když jsem viděl to nadšení v očích a vůbec, vždycky když přišla z natáčení, tak říkala, že vůbec netušila, co v sobě všechno má. Dělalo mi radost, když jsem ji viděl takhle šťastnou a jsem rád, že nakonec z toho vzniknul ještě takhle skvělý song. Já jsem tomu nechtěl dlouho uvěřit a teď jsem opravdu nadšený," líčí Koukal.

Líbí se vám písnička, kterou nazpívala Gabriela Soukalová?
Ano
81,5 %
Ne
18,5 %
Celkem hlasovalo 12963 čtenářů.

Reklama

Související témata: