Hlavní obsah

Chaos na střelnici mě vykolejil, soptila Soukalová. Vítkové motokros nesedl

Biatlonistky navnadily české fanoušky na víkendový program ve slovinské Pokljuce nejlépe, jak mohly. Gabriela Soukalová i přes velké zmatky na střelnici pátým místem v pátečním sprintu udržela žlutý dres vedoucí ženy průběžného hodnocení Světového poháru, Veronika Vítková poprvé v sezóně nemusela na trestný okruh a skončila čtvrtá, těsně pod stupni vítězek. Eva Puskarčíková si dojela pro dvanácté místo, jenže životní výsledek mohl být ještě lepší, nebýt smolného pádu těsně před cílem a rozbité zbraně.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Jeden z členů českého realizačního týmu povzbuzuje Gabrielu Soukalovou.

Článek
Fotogalerie

Nebyla by to Gabriela Soukalová, kdyby nepřitahovala problémy. Hned první ranou minula terč. Česká jednička ani pořádně nevěděla, kde střílet. „Ležku jsem chtěla střílet na trojce, protože jsme tam nastřelovali. Tak se to dělá. Ale terč nebyl natažený. Toho jsem si všimla, až když jsem klečela na podložce," popisovala na oficiálních svazových stránkách.

Chaos před první střelbou Soukalovou vyvedl z míry. „Přímo mě to vykolejilo, řekla bych! Ale nemrzí mě to, to prostě k biatlonu patří. Za páté místo jsem šťastná," dodala biatlonistka, která už od úvodní zastávky ve švédském Östersundu jezdí ve žlutém dresu pro vedoucí ženu SP. „To je neuvěřitelný. Tolik závodů ve žlutém! Nevycházím z údivu," smála se Soukalová.

Pomalá, ale účinná střelba Vítkové vleže

Obrovskou úlevu cítila po pátečním sprintu Veronika Vítková. Ve Švédsku i Rakousku se potýkala se špatnou ležkou, tentokrát poprvé v sezóně zastřílela s čistým štítem. „Konečně nula! Na každou ránu jsem se speciálně soustředila, bylo to pomalé, ale účinné. Jsem moc ráda, že jsem střelbu zvládla," řekla po sprintu sedmadvacetiletá biatlonistka.

Vítková zaběhla devátý nejlepší čas, ale přiznala, že profil ve slovinském středisku jí příliš nevoní. „Byl to asi můj nejhorší výkon. Nevím, zdali je to těmi motokrosovými tratěmi, ale prostě mi to nesedlo. O to větší radost mám ze střelby a z výsledku. Věřím, že jsem zpátky," uvedla desátá žena průběžného hodnocení.

Životní výsledek si připsala Eva Puskarčíková. Dvanácté místo je jejím dosavadním maximem, nebýt ale smolného pádu pár stovek metrů před cílem, mohly být tři Češky v elitní desítce. Puskarčíková si navíc rozbila pažbu zbraně. „Má ji na tři kusy, naštěstí sama je v pořádku. Uvidíme, zdali se nám ji podaří opravit do stíhačky," sdělil trenér Zdeněk Vítek.

Reklama