Hlavní obsah

Jet ve žlutém mi dodává sílu, ujišťuje Soukalová. Z výkonů je nadšená

Martin KézrPrávo

Po sobotní stíhačce v Pokljuce přišla o žluté číslo ve Světovém poháru, ale hned další den se biatlonistka Gabriela Soukalová 2. místem v závodě s hromadným startem vrátila na první příčku celkové klasifikace. V čele seriálu oslaví Vánoce i příchod nového roku.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Gabriela Soukalová se vrátila na první příčku klasifikace Světového poháru.

Článek

Roste na vás tlak, že zůstáváte minimálně do začátku ledna ve žlutém?

Moc nadějí, že bych se mohla vrátit do žlutého, jsem si nedělala. Nakonec ale ten masák dopadl tak, že zase vedu, a jsem nadšená i obrovsky spokojená. Ale nechoďte na mě s nějakým tlakem, spíš mi to všechno dodává sílu. Vždyť já tuto zimu všechny závody dojela do osmičky a už čtyřikrát jsem stála na stupních vítězů.

Bude těžké navázat na ty výkony i v lednu?

Je to senzační, že se mi začátek sezóny vydařil, ale je mi jasné, že je dlouhá a výkonnost asi nebude takhle stabilní. Dokud mi budou síly stačit, tak se o to porvu. Hlavně ať se mě drží zdraví, to musím zaklepat.

Těšíte se, že si během svátků alespoň na pár dnů odpočinete?

Máme v nohách během tří týdnů včetně štafet deset závodů i dost cestování a přesunů, ale zastávka doma bude na jediný den proložená galavečerem Sportovec roku. Pak mě čeká hned návrat do hor. Jedu trénovat do Rakouska, ale v trochu volnějším režimu, společnost mi bude dělat přítel Petr (badmintonista Koukal - pozn. aut.) i rodiče.

Doma se moc neobjevíte?

Osmadvacátého si z Alp na otočku zajedu do Gelsenkirchenu na exhibiční závod smíšených dvojic na fotbalovém stadiónu Schalke s Ondrou Moravcem. Do Česka se vrátím asi až na jaře...

Reklama

Související témata: