Hlavní obsah

Soukalová si na MS konečně spravila chuť a vybílila terče

Nezdar v nedělním stíhacím závodě hodila za hlavu. Vedoucí žena Světového poháru biatlonistek Gabriela Soukalová je sice na světovém šampionátu v Oslu zatím bez medaile, kvůli tomu však neztrácí dobrou náladu. Fanoušky na sociálních sítích pobavila pondělním příspěvkem, v kterém narážela na svou nevydařenou střelbu.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Soukalová kontroluje svou malorážku před stíhacím závodem na MS v Oslu.

Článek

Ležka byla až dosud doménou jablonecké rodačky, jenže v nedělním závodě na Holmenkollenu čtyřikrát minula, a když se k tomu přičetla ještě jedna chyba vestoje, v cíli z toho bylo až jedenácté místo. Nejhorší střelba i výsledek v letošní sezóně. „Bojovala jsem celou dobu sama se sebou. Nebyla jsem prostě schopná se na střelnici nějak srovnat," přiznala.

Do nového týdne se ale Soukalová probudila v mnohem lepším rozpoložení. A snad i v lepší „střelecké" formě: „Tyhle terče se mi podařilo vybílit podstatně lépe, než ty včerejší!" napsala na svém facebooku a přidala fotografii oblíbeného karamelového dezertu plněného nugátem a čokoládou.

Další šanci zaútočit na medaili šestadvacetiletá biatlonistka dostane ve středečním individuálním závodě na 15 kilometrů. V něm je střelba klíčová, za každý minutý terčík totiž následuje minutová časová penalizace.

Jakou příčku obsadí Gabriela Soukalová v individuálním závodě na MS v Norsku?
Získá zlatou medaili
64,5 %
Bude z toho stříbro nebo bronz
9,4 %
Bude v první pětce
15,5 %
Skončí v elitní desítce
7,4 %
Obsadí 11. nebo horší příčku
3,2 %
Celkem hlasovalo 41368 čtenářů.

Reklama

Související témata: