Hlavní obsah

Bikerka Huříková na medaili z MS nedosáhla, dojela čtrnáctá

České cyklistce Tereze Huříkové nepřineslo medaili z mistrovství světa horských kol ani poslední vystoupení v kategorii do 23 let. Bývalá juniorská mistryně světa ve středu dojela v cross country v Canbeře na 14. místě, ze zlata se radovala polská bikerka Aleksandra Dawidowiczová.

Článek

Od začátku závodu se v čele usadily Dawidowiczová a jedna z největších favoritek Švédka Alexandra Engenová. Huříková projela cílem prvního ze čtyř okruhů, z nichž každý měřil 3,8 kilometru a měl převýšení 360 metrů, na sedmém místě s minimálním odstupem za vedoucí dvojicí.

V druhém kole se ale česká naděje po kolizi s Angličankou Lastovou ocitla na zemi, v polovině závodu ztrácela přes tři minuty a její medailové naděje vzaly za své. "Spokojená samozřejmě nejsem, i když ze začátku jsem se cítila dobře. Potom mě poslala k zemi Angličanka a tím jsem se zlomila. Čekala jsem od sebe lepší výkon," řekla zklamaná Huříková na www.mtbs.cz.

Do třetího kola vjela na vedoucí pozici ještě Engenová, ale druhá polovina závodu patřila Polce. Cílem předposledního okruhu projela Dawidowiczová už s půlminutovým náskokem a do cíle jej dokázala ještě hodně zvýraznit. Pro bronz si dojela Francouzka Julie Bressetová.

Mezi juniorkami vybojovala zlato Pauline Ferrandová z Francie.

Mistrovství světa horských kol v Canbeře - cross country:
Ženy do 23 let:
1. Dawidowiczová (Pol.) 1:24:32, 2. Engenová (Švéd.) -1:13, 3. Bressetová (Fr.) -2:31, 4. Stirnemannová (Švýc.) -4:03, 5. Lastová (Brit.) -4:16, 6. Benková (Maď.) -4:35, ...14. Huříková (ČR) -6:45.
Juniorky:
1. Ferrandová (Fr.) 1:05:23, 2. Hedigerová (Švýc.) -33, 3. Neethlingová (JAR) -1:06, 4. Grobertová (Něm.) -3:08, 5. Koremová (Izr.) -3:23, 6. Marchalová (Belg.) -4:25.

Reklama